Doctrina pe primul loc
Emil Constantinescu a definit alianta politica, incheiata recent intre PNL, AP si PNTCD, drept una "pe termen lung, infinit, care nu este conjuncturala". El a vorbit despre necesitatea clarificarii doctrinare si a
Doctrina pe primul loc
Emil Constantinescu a definit alianta politica, incheiata recent intre PNL, AP si PNTCD, drept una "pe termen lung, infinit, care nu este conjuncturala". El a vorbit despre necesitatea clarificarii doctrinare si a afirmat ca "obiectul Aliantei este stabilirea unei coerente a ideologiei de centru dreapta pentru prima data in Romania". Constantinescu a precizat ca alianta creata este o alternativa corecta, ideologica a unui pol de centru-dreapta. La randul sau Bogdan Olteanu a sustinut ca s-a dorit in primul rand transmiterea unui mesaj ideologic, nu al unuia tehnic de protocol. "Cred ca dezbaterea ideologica va avea un rol mai insemnat in viitoarele campanii si sunt cinci care ne asteapta intr-un an de zile" a afirmat liderul PNL. Olteanu a declarat ca urmatorii pasi in viitorul Polului de centru-dreapta vor deriva din optiunile ideologice si mai putin din cele pragmatice.
Populismul e principalul adversar
Presedintele Camerei Deputatilor a identificat ca principal adversar al polului creat populismul, facand referire indirect la presedintele Basescu si la democrati. "Este practic o cooperare a unei drepte responsabile in raport cu populismul, care este principalul adversar al aliantei. Populismul este in acest moment o amenintare serioasa." a precizat Olteanu. In schimb, Constantinescu l-a atacat direct pe Basescu pentru ca s-a aliat cu Magureanu si Talpes, iar pe democrati pentru ca folosesc structurile secrete in interes de partid.
Fara proiecte comune
Marian Milut a confirmat ca taranistii nu vor participa pe liste comune cu liberalii la alegerile pentru Parlamentul European, dar si ca nu va exista o fuziune intre cele doua partide. In schimb, presedintele taranistilor a lansat o idee noua, conform careia la urmatoarele alegeri sa nu mai existe prag electoral. Si Olteanu a afirmat ca nu s-au negociat cifre sau ponderi, deoarece au fost mai mult preocupati de elementul doctrinar. (Cristian ANDREI)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.