Compania ungara de petrol si de gaze naturale MOL negociaza contractarea unei facilitati de credit de doua miliarde de euro, fondurile urmand sa fie utilizate in special pentru finantarea operatiunilor, a declarat directorul pentru comunicare al comp
Compania ungara de petrol si de gaze naturale MOL negociaza contractarea unei facilitati de credit de doua miliarde de euro, fondurile urmand sa fie utilizate in special pentru finantarea operatiunilor, a declarat directorul pentru comunicare al companiei, Szabolcs Ferencz.
Oficialul companiei a precizat ca printre proiectele vizate se afla si constructia unui depozit de gaze, dar analistii sunt de parere ca fondurile ar putea fi folosite si pentru rascumpararea de actiuni.
Intrebat daca fondurile vor fi utilizate pentru rascumpararea de actiuni, oficialul MOL a aratat ca orice este posibil, dar facilitatea de credit va fi contractata in principal pentru finantarea operatiunilor.
MOL a lansat in urma cu trei saptamani un program de rascumparare a titlurilor, pentru a evita o eventuala preluare ostila de catre OMV. Actiunea vine dupa ce grupul austriac OMV a platit circa un miliard de dolari pentru cumpararea a 8,6% din actiunile firmei ungare si a propus conducerii MOL sa poarte discutii referitoare la incheierea unui parteneriat strategic. Invitatia a fost respinsa de MOL.
Compania ungara a anuntat ca a cumparat miercuri 228.275 de actiuni proprii la Bursa din Budapesta, la pretul mediu de 27.720 de forinti (153,7 dolari) fiecare. Firma detine 2,99 milioane de actiuni, dintr-un numar total de 109 milioane de titluri, managementul MOL controland astfel circa o treime din actiunile companiei.
Tilturile MOL s-au apreciat cu 2,5% la deschiderea tranzactiilor Bursei din Budapesta, evolutie influentata de o informatie publicata de Reuters, potrivit careia OMV este aproape de asigurarea finantarii pentru lansarea unei oferte de achizitie a MOL. Joi dimineata, actiunile erau cotate la 28.495 de forinti, in crestere cu 2,46% fata de pretul de la inchiderea tranzactiilor de miercuri. Atat MOL, cat si OMV sunt prezenti pe piata carburantilor din Romania. OMV detine compania Petrom.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.