Magistratii Tribunalului Dolj l-au condamnat ieri pe fostul presedinte al Consiliului Judetean Gorj, Nicolae Mischie, la patru ani de inchisoare, cu executare in dosarul in care procurorii anticoruptie l-au acuzat de luare de mita si trafic de influe
Magistratii Tribunalului Dolj l-au condamnat ieri pe fostul presedinte al Consiliului Judetean Gorj, Nicolae Mischie, la patru ani de inchisoare, cu executare in dosarul in care procurorii anticoruptie l-au acuzat de luare de mita si trafic de influenta.
Pentru cele doua capete de acuzare, judecatorul a acordat pedepse de 4, respectiv 3 ani de inchisoare, baronul de Gorj urmand sa o execute pe cea mai mare, avand in vedere ca a mai fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare in dosarul armei de vanatoare. Lui Mischie i s-au interzis unele drepturi timp de doi ani dupa executarea pedepsei, fiind totodata obligat sa plateasca 450.000 lei despagubiri denuntatorului Clement Mocanu, cel care a sustinut ca fostul presedinte al CL i-a conditionat acordarea unor contracte si scutirea de unele controale ale Fiscului de renovarea vilelor sale din Targu Jiu si Godinesti si a unui apartament din Bucuresti.
De asemenea, Mischie a fost obligat sa plateasca statului circa 600.000 de lei drept contravaloare pentru expertizele efectuate de DNA in acest dosar. Sustinand ca il considera pe Mischie o victima a conjuncturii actuale, bazata pe interesul actualei puteri de a prezenta cazuri de corupti condamnati, avocatul Ion Petre Andrei a precizat ca va face apel la sentinta de condamnare a clientului sau, dupa care nu il va mai reprezenta, intrucat procesul va continua la Curtea de Apel Craiova.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.