"US MediaSind protesteaza fata de agresarea fizica si verbala asupra echipei TVR Iasi, formata din cameramanul Eugen Lisacoschi si reporterul Silviu Matei de catre antrenorul echipei de fotbal Politehnica Iasi, Ionut Popa.
In pauza meciului Pol
"US MediaSind protesteaza fata de agresarea fizica si verbala asupra echipei TVR Iasi, formata din cameramanul Eugen Lisacoschi si reporterul Silviu Matei de catre antrenorul echipei de fotbal Politehnica Iasi, Ionut Popa.
In pauza meciului Poli Iasi - Dunarea Galati, ce a avut loc miercuri, 11 iulie a.c., Ionut Popa si-a varsat nervii, in mod nejustificat, pe jurnalistii de la TVR Iasi pe care i-a injurat si i-a agresat fizic, antrenorul distrugand si un trepied al echipei de filmare.
US MediaSind condamna astfel de manifestari grosolane si considera ca antrenorul Ionut Popa trebuie sanctionat, inclusiv in justitie. De asemenea, acesta a avut aceeasi atitudine necontrolata si asupra jurnalistilor de la Pro Sport si Jurnalul de Est, pe care i-a injurat ca la usa cortului, incercand sa-i dea afara de pe stadion, desi acestia se aflau acolo in interes de serviciu, nu ca simpli spectatori. Din acest motiv, propunem jurnalistilor agresati sa depuna plangeri penale la organele de politie si sa-l actioneze in instanta pe agresorul Ionut Popa, cerandu-i consistente despagubiri morale. In acest sens, US MediaSind va pune la dispozitia jurnalistilor asistenta juridica necesara, prin avocati specializati in astfel de cazuri.
US MediaSind, Federatia Internationala a Jurnalistilor si alte organizatii din domeniu au atras atentia in nenumarate randuri ca in ultimul timp s-au inmultit violentele asupra mass-mediei, iar atitudinea jignitoare impotriva jurnalistilor, inclusiv din partea clasei politice in frunte cu presedintele Traian Basescu, este una foarte grava si creeaza precedente periculoase, ca in cazul de fata. Nimeni nu trebuie sa uite ca jurnalistul lucreaza in interesul intregii societati, avand ca obligatie principala sa informeze publicul in mod obiectiv, iar orice agresiune la adresa lui reprezinta o amenintare impotriva democratiei si a statului de drept.
US MediaSind va semnala acest caz organismelor internationale la care este afiliata si il va consemna in Raportul de tara privind mass-media pe anul 2007-2008".
Presedinte US MediaSind,
Cristi Godinac


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.