Made in Japan

+Cine altcineva decit japonezii ar fi putut veni cu o inventie la fel de utila cum este patul cu aer conditionat?! Acoperit cu o membrana textila speciala, prin care circula fluxul de aer, patul costa 399 de dolari, iar costul lunar de electricitate, doar 0,24 dolari. Sistemul de filtrare si ventilare a aerului este, de asemenea, foarte silentios si, pe linga partea economica, este una dintre solutiile adecvate la modificarile climatice actuale. In aceeasi categorie ar mai intra si camasile cu sistem de aer conditionat, puse in vinzare anul acesta.

-Tot din categoria „made in Japan", dar si la categoria „se poate si mai bine", ultima inventie gastronomica: jeleul cu gust de bere. Si cum japonezii sint recunoscuti pentru dulciurile si produsele alimentare de tip junk bizarre, dar si perfectionisti, nu s-au rezumat doar la gust. Desertul-hibrid are pina si miros de bere. Kilan Nakamura a brevetat acest produs si, spune el, l-a si testat cu succes. In scurt timp, este foarte probabil sa urmeze berea cu gust de jeleu cu aroma de Coca-Cola.

Film

+Cel mai recent film al lui David Lynch, „Inland Empire", desi este mult prea dens si lung fie chiar si pentru cei mai infocati fani ai filmelor sale, este o „calatorie" garantata. Te plimba prin camere-portaluri, prin coridoare, camere in care doi iepuri poarta dialoguri cu reactie intirziata, pentru a te readuce pe scaunul de cinema, epuizat dupa trei ore de explorari prin cele mai dark inventii puse la cale de Lynch. Din aceasta saptamina, se va putea pleca in aceasta calatorie si din cinematografele bucurestene.

-"Scorpion" este ultima gaselnita in materie de aventura si scene foarte proaste cu bataie asezonate cu mici drame personale legate, evident, de amor. Angelo nu traieste decit pentru boxul thailandez. I se face evident o nedreptate si nu mai poate participa la „meciul vietii lui"

dintr-un mare campionat, si tot filmul nu este preocupat decit de razbunarea acelei nedreptati. Regizat de Julien Seri, filmul va fi doar pe gustul pasionatilor de lupte free fight.

Muzica

+Dupa mai multe EP-uri, trupa americana Battles a lansat primul album de studio, „Mirrored", unul dintre cele mai inovative si degraba aducatoare de desfatare auditiva albume de rock experimental din acest an. Muzicieni de prima clasa, newyorkezii de la Battles vin cu un album construit la milimetru, dar deloc rigid: la fiecare ascultare, jocuri si piste noi, combinatii de sound electronic cu pasaje de chitara care fac din acest album, editat de Warp Records, „un Philip K. Dick al muzicii rock".

-"Ma Fleur", ultimul disc semnat Cinematic Orchestra, a fost gindit ca un album in care sa „lase spatiile cit se poate de goale". Fiecare piesa este conceputa ca o coloana sonora in miniatura, dar ai constant sentimentul ca lipseste ceva. Daca primele lor trei albume au construit mult din ceea ce inseamna electro-jazz, cele zece piese de pe „Ma Fleur" nu reusesc sa transmita suficient de explicit conceptul din spatele lor.