PROGRAM. Eugen Nico-laescu, a cerut autoritatilor de sanatate publica judetene sa transmita rapoarte cu privire la derularea programului de evaluare a starii de sanatate a populatiei. "Vrem sa stim care este stadiul primirii taloanelor in judete, mod
PROGRAM. Eugen Nico-laescu, a cerut autoritatilor de sanatate publica judetene sa transmita rapoarte cu privire la derularea programului de evaluare a starii de sanatate a populatiei. "Vrem sa stim care este stadiul primirii taloanelor in judete, modul in care au fost acreditate laboratoarele, daca s-au incheiat contractele cu acestea si daca sunt operationale, in special in mediul rural. In functie de aceste rapoarte vom lua masurile care se vor impune", a spus Nicolaescu.   PROPUNERE. Primaria orasului Sinaia a primit propunerea de cooperare cu Beike Biotechnologies China si SC Decebal Mehedinti SRL, in vederea deschiderii unei clinici de implant cu celule stem si a unui centru de recuperare medicala in Sinaia. Consiliul Local al orasului Sinaia a aprobat  prin hotararea nr. 108, adoptata in 20 iunie 2007, cooperarea cu Beike Biotechnologies China, numai dupa ce aceasta va obtine toate avizele legale, inclusiv avizul Ministerului Sanatatii Publice, pentru implementarea unei astfel de tehnologii in Romania.   LAPTE. Consumul zilnic de lapte poate proteja organismul de bolile cardiovasculare si diabetul de tip II. Studiul realizat la Universitatea Cardiff a durat 25 de ani si a tinut sub observatie 2.400 de barbati, cu varste  intre 45 si 59 de ani. Persoanele care au baut zilnic o cana cu lapte au prezentat cu 62% mai putine probabilitati de a dezvolta sindromul metabolic (afectiuni cardiovasculare, diabet, obezitate) fata de cei care au consumat putine lactate.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.