Doctorul Irina Strambu, director de cercetare la Institutul National de Pneumologie "Prof. Marius Nasta" din Bucuresti, ne avertizeaza ca principala complicatie a bronhopneumopatiei cronice obstructive este insuficienta respiratorie. Aceasta presupun
Doctorul Irina Strambu, director de cercetare la Institutul National de Pneumologie "Prof. Marius Nasta" din Bucuresti, ne avertizeaza ca principala complicatie a bronhopneumopatiei cronice obstructive este insuficienta respiratorie. Aceasta presupune lipsa de oxigen in sange. Tocmai de aceea se recomanda folosirea de catre bolnavii de bronhopneumopatie cronica obstructiva a aparatelor ce produc oxigen. Aceste concentratoare de oxigen se pot inchiria la domiciliu si ele prelungesc viata suferindului. Tratamentul cronic cu oxigen este a doua terapie pentru a prelungi viata bolnavului. Aceasta terapie cu oxigen suplineste insuficienta oxigenului la inima si la celelalte organe.  In opinia doctorului Irina Strambu, in cazul bolnavilor de bronhopneumopatie cronica obstructiva principala terapie este lasarea de fumat, iar a doua terapie este tratamentul cronic cu oxigen prin aparatele concentratoare de oxigen. Oxigenul a fost considerat medicament pentru bronhopneumopatia cronica obstructiva, asa ca asigurarile de sanatate compenseaza o parte din chiria aparatului de concentrare de oxigen. Asadar, acesti pacienti isi pot modifica singuri calitatea vietii. Bolnavii de bronhopneumopatie cronica obstructiva isi pot inchiria acasa de la firme specializate aceste aparate ce imbogatesc aerul in oxigen, astfel ca isi usureaza espiratia si implicit isi prelungesc viata.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.