Lamuriri de la Basescu
 Invitatii presedintelui in urma cu o luna la resedinta de vara de la Neptun nu mai sunt niste "intelectuali" sau "reprezentanti ai societatii civile" cu care s-a consultat pe tema lustratiei, ci niste "amici"
Lamuriri de la Basescu
 Invitatii presedintelui in urma cu o luna la resedinta de vara de la Neptun nu mai sunt niste "intelectuali" sau "reprezentanti ai societatii civile" cu care s-a consultat pe tema lustratiei, ci niste "amici" care ii impartasesc punctele de vedere. Declaratia a fost facuta chiar de catre presedintele Basescu ieri, la postul public de radio. "Eu nu am o relatie institutionala cu structurile societatii civile legate de viata intelectualilor. La Neptun eu am invitat cativa oameni pe care-i cunosteam si carora le apreciam inteligenta. Si, mai ales, sunt oameni care am vazut ca au idei, au abordari apropiate de ale mele(...) Deci acolo nu a fost o structura selectata de mine dintre intelectuali, au fost niste amici, intr-un fel sau altul, nu prieteni, niste amici cu care am vorbit." ISTORIC. In urma cu o luna, Gabriel Liiceanu, Traian Ungureanu, Horia Roman Patapievici, Andrei Plesu, Catalin Avramescu (impreuna cu sotia) si Vladimir Tismaneanu au fost invitati de presedinte la Palatul de la Neptun, unde, timp de doua zile, ar fi discutat despre legea lustratiei. Drumul pana la Constanta si retur a fost efectuat cu avionul prezidential, la intoarcere chiar fara seful statului, ramas pe litoral. Administratia Prezidentiala a platit din bani publici cele doua zboruri, circa 373 de milioane de lei vechi, potrivit companiei Romavia. Curtea de Conturi a fost solicitata de PSD sa analizaze oportunitatea cheltuirii de bani publici pentru aceasta deplasare. CONSTITUTIA, DUPA 2008. Seful statului a mai declarat ieri ca o noua Constitutie - pe care o sustine "categoric" - ar trebui facuta nu acum, ci in urmatoarea legislatura. "Aici este cheia, Parlamentul sa adopte un proiect de constitutie care sa rezoneze cu ce vor romanii. In situatii in care Parlamentul este departe de aspiratiile poporului, nu poti spera intr-o abordare a modificarii Constitutiei in acord cu aspiratiile poporului", a explicat Basescu. El a reprosat din nou actualei legi fundamentale ca duce la "blocaje": Parlamentul l-a suspendat pe presedinte, dar nu poate sa-l demita, presedintele desemneaza primul-ministru, dar nu-l poate revoca si nici nu are "atributul care exista in alte state, dizolvarea Parlamentului si convocarea de alegeri anticipate". Seful statului a sustinut insa ca pentru el "nu are nici o relevanta" daca noua lege va impune o republica parlamentara sau prezidentiala, avand in vedere nivelul avansat al mandatului sau. Traian Basescu a declarat insa de la bun inceput ca intentioneaza sa stea la Cotroceni doua mandate, pana in 2013.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.