Psihologii de la Universitatea din Londra de Est spun ca barbatii care conduc cu o singura mana sunt "relaxati din punct de vedere fizic" atunci cand sunt la volan, pentru ca masina este o parte a corpului lor.
De cealalta parte, majoritatea femeilor concep masina ca o entitate separata, de aceea reprezentantele sexului slab tin volanul cu ambele maini.
Co-autorul acestui studiu, profesorul Iain MacRury, a explicat ca unii barbati se folosesc de discutiile despre masina proprie pentru a-si exprima sentimentele. "Barbatii urasc sa vorbeasca despre propriile sentimente. Dar relatia cu masina este una diferita, pentru ca ei se identifica cu masina", a spus MacRury.
"Femeile se simt mai confortabil sa-si exprime direct sentimentele si vad masina ca o entitate separata. De aceea femeile dau nume masinilor lor", a spus profesorul.
Cercetatorii au mai vrut sa afle ce fac barbatii cu mana care nu sta pe volan. 46% dintre barbati tin o mana pe schimbatorul de viteze, in timp ce doar 31% dintre femei fac acest lucru. In schimb, doar 27% dintre barbati tin mana libera pe coapsa, fata de 39% dintre femei.
"Atingerea plina de afectiune a volanului, a tavanului masinii sau a bordului sau ocheadele aruncate inapoi masinii ca si cum ti-ai lua ramas bun sunt semne ale relatiei stranse cu masina", a mai spus MacRury.
Studiul, intitulat "Viata secreta a masinilor sau ce dezvaluie acestea despre noi", a mai scos la iveala faptul ca soferii prezinta de patru ori mai multe probabilitati sa cante in timp ce se indreapta spre serviciu fata de momentul in care se intorc acasa. (Mediafax)