Turul Frantei - lupta cu inaltimile va face diferenta  De astazi, rutierii ataca Alpii Francezi. In urmatoarele 3 etape, traseul va urca la inaltimi de peste 2.000 de metri altitudine. Punctul maxim va fi atins marti, la Col de la€
Turul Frantei - lupta cu inaltimile va face diferenta  De astazi, rutierii ataca Alpii Francezi. In urmatoarele 3 etape, traseul va urca la inaltimi de peste 2.000 de metri altitudine. Punctul maxim va fi atins marti, la Col de la€™Iseran (2.770 m). Gata cu boieria pentru rutieri. De maine incepe chinul. Urmatoarele 3 etape vor fi pline de catarari.  ALERGATURA. In Franta nu e la fel de cald ca in Romania. Sunt maxim 26°C, dar cand stai pe marginea drumului sI asteptI caravana ti se pare ca te topesti. Startul s-a dat de la Semur-en-Auxios sI imediat a urmat un sprint puternic. Britanicul Bradley Wiggins, de la Cofidis a tras tare inca de la ineput s-a decurcat excellent sI pe bucata de catarare de la Cote de Grandmont, astfel ca la intrarea in Baubigny avea un avans de 6 minute fata de restul plutonului.  INTALNIRE. Pentru o zi, Le Tour paralizeaza orice regiune prin care trece. Agricultura, oricat de mecanizata ar fi ea aici, isI ia o zi de pauza sI ii trimite pe totI taranii pe marginea drumului. Se bronzeaza, in primul rand, pentru ca la ei pe camp nu se munceste ca la noi, sa te bata soarele in cap zi lumina. Francezii au sI ei Bel-Air-ul lor, nu doar americanii. Numai ca in Hexagon, locul nu reprezinta vreo cartieri select. Ci dimpotriva, un punct de pe sosea unde functioneaza un restaurant prapadit sI o parcare in care itI lasI masina cu inima indoita. Localnicii au inconjurat zona, iar printre ei s-a infiltrat un barbat german, impreuna cu sotia sa. Surprinzator, vorbeste un pic romaneste. "Am lucrat in Romania, la uzina Turbomecanica sI acolo am invatat limba", spune timid neamtul. Este in vacanta sI a zis ca merita sa stea o zi in soare ca sa vada pe viu Le Tour.  CHIN. Cursa de ieri nu a fost una foarte dificila, fiind "compusa" din 3 sprinturi sI doua catarari, nu foarte grele. De astazi, ciclistii dau de greu. II asteapta 3 etape de catarari, in care se vor lupta cu inaltimile din Alpii Francezi. Maine, la Tignez, finish-ul este amplasat la o altitudine de 2068 de metri. Dupa doua zile de urcare, luni urmeaza pauza. Dar martI se atinge cel mai inalt punct, la Col de la€™Iseran, aflat la 2.770 de metri. Sorin Anghel (Baubigny)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.