Turul Frantei - Vinokourov si Cancellara, doi impiedicati Marii favoriti, Alexandre Vinokourov si Fabian Cancellara, au "calcat stramb" pe traseu. A profitat italianul Fillipo Pozzato, de la Liquas, care va purta azi tricoul verde.Cursa de ieri
Turul Frantei - Vinokourov si Cancellara, doi impiedicati Marii favoriti, Alexandre Vinokourov si Fabian Cancellara, au "calcat stramb" pe traseu. A profitat italianul Fillipo Pozzato, de la Liquas, care va purta azi tricoul verde.Cursa de ieri dupa-amiaza a fost cea mai grea pentru rutierii din Turul Ciclistic al Frantei. Cele opt catarari i-au stors serios, iar temperatura aerului a fost mai ridicata.  ATMOSFERA. Dupa startul de la Chablis, rutierii au mers grupat in primele localitati de pe traseu. Localnicii i-au intampinat cu flori. Atat de multe flori incat au desenat si biciclete cu ele. De altfel, intre taranii de pe traseu a existat chiar un concurs la capatul caruia castigator era ales cel mai frumos impodobit sat. Un agricultor din inima Frantei a avut o idee mai tare. A discuit peste miristea sa in asa fel incat, vazut de sus, campul arata ca o bicicleta.  INCENDIAR. Ultima parte a cursei a fost una plina de surprize. Kazacul Alexandre Vinokourov s-a ciocnit de o motocicleta si a cazut, pierzand secunde pretioase in lupta cu rivalii sai. A revenit pe traseu si a incercat marea cu degetul, dar degeaba. Finalul a fost unul asemanator cu cel de la Gent. Castigatorul, italianul Fillipo Pozzato, de la Liquas, a terminat cursa la mica distanta in fata spaniolului Oscar Freire. Timpul invingatorului a fost de 4h39a€™01", in vreme ce Vinokourov a ajuns la final abia dupa un minut si 20 de secunde.  LIDER. Zi proasta si pentru elvetianul Fabian Cancellara, chiar daca el va purta in continuare tricoul galben, atribuit liderului clasamentului general. Cu 4,2 kilometri inainte de final, rutierul de la CSC a pierdut controlul intr-o curba la stanga, intrand cu roata intr-un spectactor. Si-a continuat totusi drumul pana la final, pentru a nu pierde puncte in clasamentul general, acolo unde este urmat de germanul Andreas Kloden si de castigatorul de ieri, Pozzato. Pentru Cancellara, acesta nu este primul incident din editia din acest an a Le Tour. In etapa a doua, el s-a numarat printre rutierii care au cazut cu doar trei kilometri inainte de final. 26 de natiuni reprezentate in "Le Tour" La startul turului s-au aliniat ciclisti din 26 de tari ale lumii, numar-record in ultimii ani. Natiunea cel mai bine reprezentata este Spania, cu 39 de concurenti, ibericii fiind urmati in acest clasament de Franta, cu 35, si Germania, cu 19. Italienii au in cursa 18 rutieri, in vreme ce belgienii au aliniat 16 concurenti, care sunt cel mai frenetic sustinuti de fani. Din afara Europei exista sase ciclisti din SUA, patru din Australia, trei din Columbia, cate unul din Africa de Sud, Brazilia si Noua Zeelanda.Sorin Anghel (Chablis)
 


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.