"Nu o sa ia despagubirile taranii cu unu-doua hectare, ci baietii destepti, firme cu interese, prefecti, primari, implicati in tot felul de afaceri si firme. Ei vor lua adalmasul", a spus Nastea. El a dat exemplul unei firme din Calarasi, care a obti
"Nu o sa ia despagubirile taranii cu unu-doua hectare, ci baietii destepti, firme cu interese, prefecti, primari, implicati in tot felul de afaceri si firme. Ei vor lua adalmasul", a spus Nastea. El a dat exemplul unei firme din Calarasi, care a obtinut despagubiri de 30 de miliarde de lei vechi pentru inundatii, in conditiile in care nu cultiva nici macar un hectar. Nastea considera ca Ministerul Agriculturii a promovat ambiguitate in termeni, pentru ca despagubirile, pentru seceta, sa se poata aplica si celor care, desi au avut posibilitatea, nu au irigat terenurile. Seful SNIF a afirmat ca din totalul cererilor pentru despagubiri, 75-80% se refera la terenuri pe care exista amenajari de irigatii, insa nu au fost incheiate contracte pentru aceste servicii. Ministerul Agriculturii a anuntat ca nu va acorda despagubiri proprietarilor care au avut posibilitatea sa irige, nu au facut-o. Ioan Nastea (PD) a demisionat la jumatatea lunii iunie si urmeaza sa paraseasca functia astazi. Inlocuitorul acestuia va fi Nicolae Maracine, fost director al Sucursalei Buzau a Societatii Nationale Imbunatatiri Funciare (SNIF). (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.