Pe limba imigrantilor Cativa romani stabiliti in Spania se afla printre cei 33 de tineri imigranti care au fost admisi la cursurile in urma carora vor iesi politisti si vor lucra pentru o sectie din Catalunya. Potrivit editiei electronice a Lati
Pe limba imigrantilor Cativa romani stabiliti in Spania se afla printre cei 33 de tineri imigranti care au fost admisi la cursurile in urma carora vor iesi politisti si vor lucra pentru o sectie din Catalunya. Potrivit editiei electronice a Latinoamerica - exterior, tinerii, care provin din zece tari, au intre 18 si 26 de ani. Pe timpul cursului de formare, ei vor primi lunar cate 285 de euro. Ministerul de Interne din Spania va fi cel care va plati aceste burse, echivalente cu jumatate din salariul minim interprofesional. Prin aceasta initiativa, autoritatile spaniole au in vedere formarea unor politisti care sa inteleaga limba si obiceiurile numerosilor imigranti din aceasta tara. Autoritatile din Catalunya au estimat ca ar avea voie, in total, de 110 politisti din randul imigrantilor.  ABUZURI. Sase politisti spanioli sunt judecati sub acuzatia ca ar fi torturat, ranit si retinut ilegal un roman arestat dintr-o eroare, la Barcelona. Mai mult, acestia au pus sub urmarire casa romanului, fara un suport legal si fara sa aiba vreo dovada ca acesta are legatura cu cazul la care lucrau - agresarea unei femei. Unul dintre politisti l-a amenintat pe roman tinandu-i pistolul la cap, pe drumul catre sectia de politie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.