"In cursul lunii mai 2006, institutia noastra a predat CNSAS, in intregime, documentele (18 metri liniari de arhiva) legate de activitatea fostei Securitati, aflate in pastrarea Arhivelor Nationale", se arata in raspunsul dat de Ministerul de Intern
"In cursul lunii mai 2006, institutia noastra a predat CNSAS, in intregime, documentele (18 metri liniari de arhiva) legate de activitatea fostei Securitati, aflate in pastrarea Arhivelor Nationale", se arata in raspunsul dat de Ministerul de Interne la o interpelare adresata de ZIUA. Cu toate acestea, la Minister exista o adresa a CNSAS, din cursul acestui an, prin care se cere stabilirea unei intrevederi intre reprezentantii celor doua institutii.
Ladislau Csendes ne-a declarat, ieri, ca se incearca o solutionarea amiabila a acestei situatii, dar ca daca nu vor primi un raspuns, conform legii, problema va fi dezbatuta in CSAT. El a precizat ca documentele la care face referire Ministerul se limiteaza doar la perioada 1948-1962. Presedintele Colegiului a afirmat ca in cadrul negocierilor cu Ministerul va cere preluarea "dosarelor pasaport", dar ca nu va discuta despre Arhiva PCR decat dupa adoptarea legii lustratiei. Csendes ne-a declarat ca daca in timpul mandatului sau nu va reusi sa preia arhiva Ministerului de Interne nu va mai candida pentru unul nou.
Ticu Dumitrescu vrea ancheta la Minister
Constantin Ticu Dumitrescu ne-a declarat ieri ca va solicita ministrului Cristian David sa dispuna un control in cadrul ministerului privind situatia predarii dosarelor.
"Cer ministrului sa coboare in arhive si sa dispuna un control, format din oameni tineri, la nivelul Ministerului de Interne si Parchetelor. Rezultatul anchetei solicit sa fie prezentate mass-media, daca sustine intr-adevar orientarea premierului Tariceanu privind deconspirarea Securitatii." (Cristian ANDREI)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.