Gruparea de traficanti era compusa din cetateni maghiari care traficau droguri pe teritoriul romanesc. Comisarului Nicolae Stamate, seful BCCO Oradea, a declarat ca politistii au inceput monitorizarea retelei in urma cu trei luni, dupa ce primisera i
Gruparea de traficanti era compusa din cetateni maghiari care traficau droguri pe teritoriul romanesc. Comisarului Nicolae Stamate, seful BCCO Oradea, a declarat ca politistii au inceput monitorizarea retelei in urma cu trei luni, dupa ce primisera informatii potrivit carora membrii gruparii aduceau in Romania diverse tipuri de droguri de mare risc, prin punctul de trecere a frontierei Bors, judetul Bihor, pentru a le comercializa in Oradea. Stamate a precizat, de asemenea, ca in urma unui flagrant organizat la jumatatea lunii iunie, anchetatorii au retinut trei tineri de origine maghiara, care incercau sa treaca vama spre Oradea cu doua autoturisme. La perchezitia masinilor, oamenii legii au descoperit 110 pliculete cu amfetamina (Speed), 15 pliculete cu hasis, unul cu cocaina, 18 pastile de ecstasy si opt grame de canabis. "Valoarea de piata a drogurilor, care au fost confiscate, este de circa 3000 de euro", a adaugat comisarul sef. Cei trei tineri maghiari, cu varste cuprinse intre 22 si 35 de ani, au fost arestati preventiv pentru 29 de zile. Ei se afla in arestul Inspectoratului Judetean de Politie Bihor.
Oradenii doar clienti
Anchetatorii au incercat sa afle, totodata, daca traficantii unguri au complici in Romania, insa cercetarile de pana acum au relevat faptul ca la Oradea ei aveau doar clienti. "Acestia urmeaza sa fie cercetati pentru consum de droguri si, probabil, supusi unui program de dezintoxicare", a conchis comisarul sef Nicolae Stamate, citat de Mediafax. In prezent, politistii si procurorii oradeni colaboreaza cu omologii unguri pentru descoperirea altor posibili colaboratori ai celor trei tineri arestati si pentru stabilirea intregii activitati infractionale a retelei. In cazul in care traficantii vor fi gasiti vinovati, ei risca o pedeapsa cuprinsa intre 15 si 25 de ani de inchisoare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.