Studiu Conform rezultatelor unui nou studiu realizat in Marea Britanie, consumul de bauturi racoritoare la varste cuprinse intre 5 si 7 ani nu are legatura cu aparitia obezitatii in copilarie, venind astfel in contradictie cu alte studii. Cercet
Studiu Conform rezultatelor unui nou studiu realizat in Marea Britanie, consumul de bauturi racoritoare la varste cuprinse intre 5 si 7 ani nu are legatura cu aparitia obezitatii in copilarie, venind astfel in contradictie cu alte studii. Cercetarile au fost realizate folosind datele celor de la Avon Longitudinal Study of Parents and Children si a rezultat ca obezitatea specifica varstei de 9 ani nu e corelata cu consumul bauturilor indulcite cu zahar. Cercetatorii de la MRC Human Nutrition Research au conchis ca acei copii cu o greutate mai mare tind sa consume mai multe bauturi racoritoare cu mai putine calorii, posibil ca o urmare a restrictiilor impuse de parinti.  ESTIMARI. Unul din autorii studiului, Laura Johnson, a declarat ca micutii cu o greutate mai mare pot consuma bauturi racoritoare fara calorii ca parte a unui program ineficient de control asupra sanatatii. In mod ingrijorator, conform estimarilor facute de Obesity Task Force (IOTF), rata obezitatii in randul copiilor este pe cale sa se dubleze la sfarsitul deceniului. Pana in anul 2010, aproximativ 287 de milioane de copii vor fi obezi, si la nivel mondial populatia obeza s-ar putea ridica la 700 de milioane in 2015. Numarul total de persoane supraponderale s-ar putea ridica la 2 milioane daca nu se iau masuri serioase in acest sens.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.