Situatia cetatenilor romani care muncesc in strainatate in conditii inacceptabile a fost dezbatuta in cadrul unei intalniri a europarlamentarului Sivlia Ciornei (foto), membru al grupului liberal din Parlamentul European, cu comisarul european pentru
Situatia cetatenilor romani care muncesc in strainatate in conditii inacceptabile a fost dezbatuta in cadrul unei intalniri a europarlamentarului Sivlia Ciornei (foto), membru al grupului liberal din Parlamentul European, cu comisarul european pentru Justitie si Afaceri Interne, Franco Frattini. Potrivit unui comunicat al Partidului Conservator, din care face parte europarlamentarul roman, intalnirea a avut loc la Strasbourg si a avut drept tema generala de discutie traficul cu fiinte umane la nivel european. Presa romaneasca a semnalat diverse cazuri in care romani plecati sa lucreze in Germania, Cehia, Marea Britanie, in domeniul agriculturii sau constructiilor, au ajuns sa fie exploatati si nu au beneficiat de conditii de munca si de plata decente. "Este nevoie ca statele membre sa asigure o aplicare corecta a legislatiei muncii. Toti lucratorii trebuie sa beneficieze de conditii de munca si de plata decente, conform prevederilor legale comunitare si a celor nationale. Ma bucur ca domnul comisar Franco Frattini intentioneaza ca in viitorul apropiat sa inaspreasca sanctiunile pentru angajatorii care nu respecta legislatia muncii si drepturile angajatilor, care permit munca ilegala si ca intentioneaza sa introduca si pedeapsa penala pentru unele cazuri", a declarat Ciornei.     LINIE SPECIALA. Alaturi de europarlamentarul danez Karin Riis-Jorgensenau, Silvia Ciornei i-a propus lui Frattini infiintarea liniei telefonice unice la nivel european, specializata si multilinguala, in sprijinul victimelor traficului uman. O solicitare documentata urmeaza sa fie depusa la Comisia Europeana, fiind necesar acordul ministrilor Transporturilor din cele 27 de state membre. In situatia in care se vor obtine aprobarile necesare, linia telefonica ar putea deveni functionala la sfarsitul anului 2008.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.