Justitia iraniana a confirmat oficial executarea unui barbat prin lapidare, pentru adulter.

Confirmarea oficiala este prima in cinci ani. Justitia islamica practicata in Iran pedepseste adulterul cu moartea, iar sentinta se executa p
Justitia iraniana a confirmat oficial executarea unui barbat prin lapidare, pentru adulter.

Confirmarea oficiala este prima in cinci ani. Justitia islamica practicata in Iran pedepseste adulterul cu moartea, iar sentinta se executa prin lapidare. Barbatul condamnat este ingropat in pamint pina la talie, cu miinile legate la spate, iar femeia este ingropata pina la git, fiind apoi ucisi cu pietre. In 2002, justitia a abolit, oficial, aceasta practica, insa ea a continuat in realitate, fara a fi recunoscuta public de autoritati. Amnesty International a criticat vehement Iranul pentru practicarea lapidarii. Numai in acest an, in republica islamica au avut loc 110 executii, majoritatea prin spinzurare, in public. Jafar Kiani a fost condamnat acum mai mult de zece ani si a fost executat in 5 iulie anul acesta. Atit el, cit si partenera lui, Mokarrameh Ebrahimi, 43 de ani, erau casatoriti cu alte persoane cind au inceput relatia adulterina. Femeia ramine in arest, impreuna cu cei doi copii ai sai.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.