Borcea a reprezentat cea mai ieftina cumparatura a lui Gigi Becali. Trei sute de mii. Acesta este pretul pe care Becali pretinde ca l-a platit pentru a cumpara serviciile marelui dinamovist. Banii sunt aia despre care povestea spune ca au stat la Cor
Borcea a reprezentat cea mai ieftina cumparatura a lui Gigi Becali. Trei sute de mii. Acesta este pretul pe care Becali pretinde ca l-a platit pentru a cumpara serviciile marelui dinamovist. Banii sunt aia despre care povestea spune ca au stat la Corleone cat timp s-a jucat meciul Dinamo - CFR Cluj. Baietii care pretind ca rostul lor pe lumea asta este acela de a le sti pe toate iti mai livreaza o informatie. Asa, gratuit, doar fiindca sunt ei valabili. Spun smecherii de profesie ca dresajul lui Borcea a fost pus la cale de Viorel Hrebenciuc. Iar matelotul prezidential ne povatuieste sa credem ca sobolanul rozaliu da consistenta si credibilitate oricarui scenariu, oricat de fabulos ar fi acesta.  Aparent nimic nu ma poate impiedica sa cred ca Borcea si Becali ar fi tranzactionat, fie si prin intermediari, intelegerea conjecturala dintre Steaua si Dinamo. Ba este chiar comod sa te aliniezi opiniei majoritare. Folosind scutul acestei mici lasitati te poti proteja de injuratura groasa, de flegma populara. Sunt insa cateva intrebari care nu-mi dau pace, intrebari la care caut raspuns. Imediat dupa ce Steaua s-a instalat pe pozitia care-i deschidea perspectiva Ligii Campionilor, Gigi Becali a considerat ca este momentul improprietaririi personale cu meritul respectivei reusite. A declarat atunci ca a platit ascensiunea echipei cu doua milioane de euro. In folclor si in presa a aparut si reteta repartizarii banilor pe cap de faptuitor. Acum, surpriza, suma a fost redusa drastic. Cine a pagubit si cine a saracit? In contul cui sa trecem minciuna?  Dincolo de declaratiile cu care patronul Stelei alimenteaza barfa comunitara ramane un adevar incontestabil. Gigi Becali e gura sparta. El este capabil oricand sa transfere din discretie in piata publica orice informatie care se doreste a fi confidentiala. Mitica Dragomir, om uns cu toate alifiile, cunoaste cel mai bine acest adevar. Si atunci pot eu sa cred ca Mitica ar comite imprudenta de a intermedia o cioranie pusa la cale de Gigi Becali? Nu! Niciodata! Daca ne vom lasa ametiti de petardele lansate de Gigi Becali nu vom afla niciodata adevarurile murdare ale fotbalului. El, Gigi Becali, a aflat inaintea altora ca in spatele declaratiilor contradictorii, in spatele rostirii jumatatilor de adevar, in spatele circului si al spectacolului ieftin poate trai bine si linistit. El este baiatul destept. Fraieri sunt cei care-i inghit gogosile.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.