"Pe plajele americane ale Atlanticului am cules cochilii fara viata, toate au culorile marilor - ca si sufletele fiintelor adapostite candva, dar acum sunt parasite.
Pe nisipurile de la marginea apelor lumii am cules scoici care ascund vuietul
"Pe plajele americane ale Atlanticului am cules cochilii fara viata, toate au culorile marilor - ca si sufletele fiintelor adapostite candva, dar acum sunt parasite.
Pe nisipurile de la marginea apelor lumii am cules scoici care ascund vuietul marilor. Din cand in cand se aud strigatele naufragiatilor de pe piscurile din adancuri sau chiar si din gaurile cerurilor.
Ca, orice s-ar zice, daca exista mai multe universuri musai sa existe si mai multe ceruri!" Aparut de curand la Editura SemnE, volumul "Blestem strabun" al lui Virgil Ciuca, traitor in SUA, propune o (re)descoperire a propriei identitati. Structurat in doua parti, poezie si proza, volumul evoca in cea de-a doua parte fragmente importante din ceea ce a insemnat pentru autor trairea exilului. "Exilul a fost si ramane insa amar pentru multi dintre cei care am intuit ca in Occident majoritatea cainilor care mai umbla cu covrigi in coada sunt, din pacate, caini turbati."
Virgil Ciuca a plecat din Romania la inceputul anilor '80, fiind amenintat de Securitate, iar la New York, acolo unde a reusit sa se stabileasca, a infiintat o organizatie neguvernamentala sub numele de "Asociatia Americanilor de Origine Romana". (D.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.