Real Madrid a renuntat oficial la el, Barcelona a gasit inlocuitor mai ieftin, astfel ca romanul accepta acum diminuarea salariului numai sa-l ia Inter.

Ofertat de trei dintre marile cluburi ale Europei, capitanul nationalei Romaniei, Cristi Chivu, risca sa ramina la AS Roma fara sa obtina macar o marire de salariu. Real Madrid, gruparea care oferise 18 milioane de euro, s-a retras ieri oficial de la negocieri, anuntind printr-un fax clubul din capitala Italiei. In locul lui Chivu a fost achizitionat Pepe de la FC Porto cu 30 de milioane de euro, cea mai mare suma platita vreodata de „galactici" pentru un fundas, brazilianul acceptind insa un salariu brut de trei milioane de euro. Chivu nu acceptase sub cinci milioane de euro net pe sezon. Cotidianul „AS" apreciaza ca oficialii campioanei Spaniei si-au facut „socotelile" si au descoperit ca transferul lui Pepe este mai rentabil, iar in plus, brazilianul este cu trei ani mai tinar decit Chivu. „Pentru fundasul central brazilian, Real a platit 30 de milioane de euro pe linga cele 15 pe care le va cheltui pentru salariul sau, astfel ca va ajunge la 45. Chivu costa 18 milioane, dar voia sapte milioane brut pentru fiecare din cele cinci sezoane. Se ajungea la 53 de milioane, asa ca Real Madrid a economisit opt milioane", se mentioneaza in „AS".

Hristo Stoicikov, fostul selectioner al Bulgariei si una dintre vedetele iubite la Barcelona, le-a recomandat catalanilor sa nu il cumpere pe roman, preferatul sau fiind Gabi Milito, deoarece jucatorul argenti-nian „cunoaste mai bine campionatul spaniol si este antimadrilen". Sfatul bulgarului a fost ascultat, Barcelona ajungind la un acord cu Real Zaragoza pentru Milito contra a 17,5 milioane de euro, salariul jucatorului fiind de 2,5 milioane.

Inter Milano a ramas oaza lui Cristi Chivu, insa campioana Italiei a profitat de disparitia concurentei pentru a negocia de pe pozitii forte. In plus, AS Roma a fost deranjata de negocierile purtate direct cu jucatorul, mai ales ca suma oferita de Inter este cu mult sub cele ale gruparilor spaniole. In aceste conditii, conform cotidianului „Il Romanista", Chivu a intrat in defensiva, anuntind ca este dispus sa renunte la 10 la suta din viitorul salariu pentru ca oficialii clubului Inter Milano sa mareasca oferta pentru achizitionarea sa. „Chivu este primul fotbalist din lume care a refuzat FC Barcelona si Real Madrid in aceeasi perioada de transferuri. Motivul este straniu: impresarii sai, fratii Becali. Fotbalistul a fost atras si de salariul somptuos oferit de Inter (se vorbeste de 4,5 milioane de euro, dar in realitate ar fi 5,5 milioane de euro, din care inca nu se stie foarte clar cum va fi platit un milion de euro), dar nu trebuie uitate monstruosul comision pe care il vor incasa impresarii (trei milioane de euro) si alte citeva tranzactii facute in trecut de cele doua parti", scrie „Il Romanista".

Agentia Calciomercato noteaza ca oferta milanezilor pentru Chivu a scazut la opt milioane de euro plus Obinna, deoarece Interul a ramas singurul club interesat de cumpararea internationalului roman.

ULTIMA ORA: Negocierile au esuat. Citeste mai mult: Chivu ramane in continuare fotbalistul lui AS Roma

"Nu mai avem nimic de negociat cu Becali. Chivu ne-a provocat daune incalculabile", a declarat directorul sportiv al Romei, Daniele Prade."