Presedintele Rompetrol, Dinu Patriciu, si-a exprimat ieri satisfactia pentru modul in care un judecator de la Tribunalul Bucuresti si-a motivat decizia in dosarul in care Serviciul Roman de Informatii a fost obligat sa-i plateasca daune de 50.000 lei
Presedintele Rompetrol, Dinu Patriciu, si-a exprimat ieri satisfactia pentru modul in care un judecator de la Tribunalul Bucuresti si-a motivat decizia in dosarul in care Serviciul Roman de Informatii a fost obligat sa-i plateasca daune de 50.000 lei pentru ascultarea ilegala a convorbirilor telefonice. "Este un gest cat se poate de normal, intr-o tara care devine, pe zi ce trece, tot mai normala. Eu sper ca acest precedent sa fie urmat de altele. In acest dosar nu exista probe. Tot esafodajul Parchetului nu exista. Este o facatura de la prima pana la ultima pagina", a spus ieri omul de afaceri la iesirea din sala de judecata unde a avut loc un nou termen din dosarul "Rompetrol". Un judecator de la Tribunalul Bucuresti a stabilit ca interceptarea de catre SRI a convorbirilor telefonice ale omului de afaceri Dinu Patriciu "are un caracter ilicit, iar fapta a fost savarsita cu vinovatie", acestuia incalcandu-i-se dreptul la viata privata. In motivarea deciziei din 11 mai, prin care SRI a fost obligat sa-i plateasca daune morale lui Dinu Patriciu in valoare de 50.000 lei, magistratii Tribunalului Bucuresti au invocat mai multe hotarari ale CEDO. Astfel, CEDO a stabilit ca Legea privind siguranta nationala, in baza careia SRI a facut interceptarile, incalca drepturile omului. In dosarul "Rompetrol", magistratii Tribunalului Bucuresti au amanat dezbaterile pentru data de 5 septembrie, dupa ce ieri avocatul presedintelui Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, Gabriela Anghelache, judecata in acest dosar, nu s-a putut prezenta in fata instantei. In acest proces, procurorii DIICOT au finalizat, la inceputul lunii septembrie 2006, urmarirea penala si au dispus trimiterea in judecata a omului de afaceri Dinu Patriciu, alaturi de alte 11 persoane. (Andrei GHICIUSCA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.