Ministrul Sanatatii nu contesta dreptul sefului statului de a depune plangere penala impotriva sa, dar este surprins ca un demnitar are timp sa se ocupe de asa ceva, adaugand ca seful statului este "campion la a jigni, a denigra si a face deseori dec
Ministrul Sanatatii nu contesta dreptul sefului statului de a depune plangere penala impotriva sa, dar este surprins ca un demnitar are timp sa se ocupe de asa ceva, adaugand ca seful statului este "campion la a jigni, a denigra si a face deseori declaratii politice cu iz penal".
"Ma surprinde faptul ca presedintele Romaniei, in loc sa se ocupe de treburile tarii, se rafuieste cu diverse persoane, chemandu-le in judecata. Nu-i contest dreptul de a proceda astfel, daca ar fi un om simplu. Dar, in calitate de demnitar, este campion la a jigni, a denigra si a face declaratii politice, deseori cu iz penal. Eu cred ca presedintele Romaniei face un nou exercitiu de imagine, incercand sa loveasca, pentru a nu stiu cata oara, in PNL. Cred ca toti care au de suferit de pe urma declaratiilor politice ale lui Traian Basescu, daca ar fi avut timp, asa cum are dansul, ar fi facut plangeri la justitie, ceea ce ar fi insemnat ca seful statului sa stea numai prin tribunale. Eu am adoptat un principiu romanesc sanatos, potrivit caruia cel mai destept cedeaza. In rest, ii doresc numai bine si sa traiasca sanatos'', a declarat, ieri, agentiei Mediafax, Eugen Nicolaescu.
Presedintele Traian Basescu a depus plangere impotriva ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, solicitand daune morale de 50.000 de lei, pentru afirmatiile acestuia potrivit carora seful statului ar suferi de boli din categoria bolilor psihice.
Primul termen de judecata in acest proces va avea loc la Judecatoria Sectorului 1 din Bucuresti, dupa vacanta judecatoreasca. Presedintele a depus plangerea printr-o casa de avocatura.
In 10 iunie, Nicolaescu a declarat, intr-o conferinta de presa la Targu Mures, ca presedintele Traian Basescu "sufera de mai multe boli care intra in categoria bolilor psihice".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.