Ieri, potrivit directorului Spitalului de Boli Infectioase Constanta, dr. Sorin Rugina, in unitate mai erau internati 27 de copii si 7 adulti. Dintre acestia din urma, 4 asteptau externarea, in timpul serii. Medicii au explicat prezenta salmonellei pe carnea de pui din care s-a gatit la masa din 7 iulie, iar pentru al doilea germen posibilitatea de contaminare a provenit, cel mai probabil de la personalul angajat al cantinei. Dr. Rugina a atras atentia ca tot personalul trebuie verificat, pentru ca, daca angajatii sunt purtatori de germeni, nu pot reveni in colectivitate. Aceeasi verificare trebuie facuta si in cazul copiilor care au parasit deja Spitalul de Boli Infectioase. Ei trebuie tinuti sub observatie pentru ca exista posibilitatea sa fie purtatori ai bacteriei.
51 de copii sub 14 ani si aproape 40 de adulti au fost internati, de sambata pana marti, in spitalul constantean. In fiecare zi, rezultatele analizelor confirma salmonella, iar Autoritatea de Sanatate Publica Constanta anunta ca s-a dispus efectuarea documentatiei pentru sistarea activitatii taberei.
Despre autor:
Sursa: Ziua
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Spațiile verzi și eficiența energetică, viziunea pentru un București sustenabil
Sursa: green.start-up.ro
-
Dan Mihăescu: Ce trebuie să știe fondatorii despre GapMinder Fund II?
Sursa: start-up.ro
-
Secretele vedetelor de la Hollywood pentru un machiaj impecabil. Tehnici și...
Sursa: garbo.ro
-
Venituri de peste 300 de milioane de euro pentru Jumbo, în 2023. Care sunt...
Sursa: retail.ro
-
Cum se poate evita insolvența. Expertul care s-a ocupat de cazul Blue Air:...
Sursa: wall-street.ro
-
Afirmații delirante din partea unui preot: femeile agresate se*ual trebuie să...
Sursa: kudika.ro
-
UniCredit vede oportunități de consolidare în România
Sursa: futurebanking.ro