Autoritatile sanitare constantene au confirmat ieri prezenta salmonellei in cinci dintre probele prelevate de la angajatii blocului alimentar din tabara de la Navodari. Potrivit ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, in 25 de coproculturi recoltate
Autoritatile sanitare constantene au confirmat ieri prezenta salmonellei in cinci dintre probele prelevate de la angajatii blocului alimentar din tabara de la Navodari. Potrivit ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, in 25 de coproculturi recoltate de la cei internati s-a confirmat salmonella, alte 27 fiind suspecte. Mai mult, la majoritatea probelor s-a confirmat o dubla contaminare - cu Bacilul E. Coli. In aceasta situatie, raman suspendate integral activitatile la cantina si cazarea. Administratia taberei a fost amendata cu 7500 de lei, iar conducerea unitatii va fi obligata sa indeplineasca criteriile igienico-sanitare inainte de a solicita o noua autorizare de functionare.
Ieri, potrivit directorului Spitalului de Boli Infectioase Constanta, dr. Sorin Rugina, in unitate mai erau internati 27 de copii si 7 adulti. Dintre acestia din urma, 4 asteptau externarea, in timpul serii. Medicii au explicat prezenta salmonellei pe carnea de pui din care s-a gatit la masa din 7 iulie, iar pentru al doilea germen posibilitatea de contaminare a provenit, cel mai probabil de la personalul angajat al cantinei. Dr. Rugina a atras atentia ca tot personalul trebuie verificat, pentru ca, daca angajatii sunt purtatori de germeni, nu pot reveni in colectivitate. Aceeasi verificare trebuie facuta si in cazul copiilor care au parasit deja Spitalul de Boli Infectioase. Ei trebuie tinuti sub observatie pentru ca exista posibilitatea sa fie purtatori ai bacteriei.
51 de copii sub 14 ani si aproape 40 de adulti au fost internati, de sambata pana marti, in spitalul constantean. In fiecare zi, rezultatele analizelor confirma salmonella, iar Autoritatea de Sanatate Publica Constanta anunta ca s-a dispus efectuarea documentatiei pentru sistarea activitatii taberei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.