Din atacant oportunist, Viorel Moldovan s-a transformat in numai o luna de zile in conducator veritabil. Din postura de director sportiv la Rapid, el i-a luat ieri la rost pe fotbalistii care solicita in mijlocul unei intelegeri mariri salariale.
Din atacant oportunist, Viorel Moldovan s-a transformat in numai o luna de zile in conducator veritabil. Din postura de director sportiv la Rapid, el i-a luat ieri la rost pe fotbalistii care solicita in mijlocul unei intelegeri mariri salariale. Ajutat de imaginea sa buna, care il scuteste deocamdata sa fie considerat portavocea patronului Copos, Moldovan are pe jumatate dreptate, fiindca nicaieri in lume nu se solicita majorarea venitului in timpul derularii contractului. Pe de alta parte, fostul golgeter nu trebuie sa uite ca George Copos are obiceiul sa promita multe atunci cand echipa castiga sau cand pe numele fotbalistilor sai vin oferte de transfer, pentru ca apoi sa uite complet.
Asa cum se stie, portarul Dani Coman solicita o marire substantiala de salariu pentru a ramane la Rapid, dupa ce Copos ar fi refuzat o oferta de transfer de la Levante, club spaniol care i-ar fi garantat internationalului un venit de 500.000 de euro anual. Totusi, Coman se afla sub contract cu Rapid pentru inca doi ani, asa ca nu poate sa plece, decat, eventual, daca va fi suspendat in aceasta perioada. Ieri Moldovan a venit cu o alta varianta in privinta solicitarilor portarului. "Nu exista nici o oferta pentru Dani! Nu stiu ce se urmareste pana la urma. Dani cred ca este prost influentat pentru a obtine o marire de salariu. Iar asta ne da de gandit si nu mai intelegem nimic. Impresarul lui ne-a spus acum ca, daca Dani este transferabil, el poate sa ii gaseasca o echipa prin Portugalia la o anumita suma. Dar de la o oferta concreta cum ne-a spus initial si pana la ce afirma acum este cale lunga. E o chestie cusuta cu ata alba, facuta doar pentru o marire de salariu. Se pune presiune pentru o majorare de contract, la fel cum s-a intamplat si cu Buga. Deci, lucruri care nu sunt profesionale si nici juste. Nu spun ca Dani nu merita o majorare, e un portar valoros, dar poate el nici nu stie", a explicat Moldovan din Elvetia. Directorul sportiv al Rapidului sustine ca a contactat clubul Levante pentru a verifica daca exista o oferta pentru Coman, dar conducerea gruparii din Primera Division a negat. "Noi suntem putin confuzi in momentul de fata. Noi am contactat pe Levante, clubul din Spania care din cate am inteles era interesat de Dani, pentru ca pe adresa clubului nu am primit nici o oferta pentru el. Am cerut conducerii celor de la Levante sa ne spuna daca intr-adevar sunt interesati de Dani, daca au facut o oferta prin intermediul impresarului acestuia. Si ni s-a confirmat prin fax ca nu este nimic adevarat si ca este o confuzie, ca ei au luat deja portar. Deci nici vorba de vreo oferta de la Levante. Si nici din alta parte nu este", a spus Moldovan, care s-a declarat convins ca, in cele din urma, Coman va accepta oferta facuta de Rapid, de aproximativ 200.000 de euro pe an.
Avertisment si pentru ceilalti rapidisti
"Situatia lui Coman e foarte clara. Trebuie sa accepte oferta noastra. El este sub contract cu Rapid si noi incercam sa gasim o solutie ca sa fie multumit. O sa am o discutie cu el si o sa ii explic cum stau lucrurile", a mentionat oficialul rapidist. Moldovan s-a declarat revoltat de felul in care mai multi jucatori au adoptat pozitii de forta in aceasta vara. "Vreau ca lucrurile sa fie clare. Si Coman, si toti jucatorii trebuie sa inteleaga faptul ca sunt sub contract. Si nu putem sa marim sau sa negociem salariile din jumatate in jumatate de an. Noi, conducerea, nu putem sa facem asta dupa cum are chef unul sau altul. Cand se prelungeste contractul, el trebuie sa spuna ce doreste, cat doreste, dar nu sa faca asta la fiecare trei-patru luni. Lui Buga, de exemplu, i-a fost marit contractul acum jumatate de an. De ce nu a spus clar atunci cat vrea exact? Negociezi o data si gata, dupa aia iti vezi de contract. Pentru ca, pe de alta parte, se creeaza si un precedent. De aceea toti trebuie sa inteleaga faptul ca un contract semnat este semnat si gata", a tinut sa precizeze Moldovan.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.