Calea Victoriei are toate sansele sa redevina o axa culturala a Bucurestiului prin modernizarile pe care le au in plan Academia Romana si Ordinul Arhitectilor. "Este vorba despre 3 proiecte de reconfigurare: primul este segmentul Piata Victoriei - bu
Calea Victoriei are toate sansele sa redevina o axa culturala a Bucurestiului prin modernizarile pe care le au in plan Academia Romana si Ordinul Arhitectilor. "Este vorba despre 3 proiecte de reconfigurare: primul este segmentul Piata Victoriei - bulevardul Dacia, al doilea - tronsonul intre bulevardul Dacia si Elisabeta, si cel de-al treilea - de la Elisabeta la Dambovita. Pentru fiecare tronson au fost stabilite regulamente diferentiate", a spus arhitectul Dan Marin, citat de Mediafax, in legatura cu interventiile permise in respectivul perimetru. Luand in calcul si conservarea celor mai importante zone din centrul Capitalei, arhitectul Alexandru Beldiman a prezentat in 2006 un proiect realizat la solicitarea Primariei Municipiului Bucuresti. Acesta este momentan avizat de comisia tehnica a Municipalitatii si are in primul rand o dimensiune culturala, vizand transformarea Caii Victoriei intr-un echivalent sud-est european al Insulei Muzeelor din Berlin sau a Mainufer din Frankfurt.
Prin acest studiu urbanistic, Academia Romana isi propune sa identifice si modalitati prin care zonele insuficient de active, avand inca o alcatuire dezordonata, sa fie ordonate. Acest lucru presupune insa si realizarea unor investitii de alta natura - locuinte, birouri, hoteluri, spatii comerciale apropiate caracterului zonei. Al doilea proiect de reconfigurare a zonelor are in vedere ocuparea terenului din Piata Victoriei.
Cel de-al treilea proiect este unul privat si presupune realizarea unui complex cultural, hotelier, de birouri si de locuinte in zona Palatului Stirbei.
"Proiectul este comandat de o firma privata, el este in faza de studiu, a inceput in urma cu aproximativ un an de zile si discutam in acest moment reglementarile de urbanism. Se va lucra pe un teren de aproape un hectar, in zona Palatului Stirbei. Presupune edificarea unui complex a carui pondere importanta este cea culturala, imbinata cu o zona de hotel si birou si locuinte", a afirmat Adrian Cristescu, presedintele firmei care se ocupa de realizarea proiectului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.