De unde la sfarsitul saptamanii trecute institutia din Aleea Alexandru anunta ca pregateste repatrierea din Gaza a aproximativ 80 de cetateni romani, numarul persoanelor care au ajuns, ieri, in tara, s-a imputinat simtitor, ajungand la doar 61. Refug
De unde la sfarsitul saptamanii trecute institutia din Aleea Alexandru anunta ca pregateste repatrierea din Gaza a aproximativ 80 de cetateni romani, numarul persoanelor care au ajuns, ieri, in tara, s-a imputinat simtitor, ajungand la doar 61. Refugiatii au aterizat, ieri dimineata, pe Aeroportul International "Henri Coanda", sosind din directia Amman, a anuntat MAE, potrivit Rompres, precizand ca "intreaga operatiune (...) s-a desfasurat in conditii bune, fara incidente deosebite". Si, totusi, cel putin 19 romani au lipsit la "apel". Explicatiile institutiei din Aleea Alexandru au intarziat sa apara, solicitarea scrisa avansata de ZIUA in acest sens in jurul orelor 12 ramanand fara raspuns pana la incheierea editiei, in pofida insistentelor. Grupul celor 61, in majoritate femei si copii, a fost asteptat, marti, la punctul de trecere a frontierei de la Erez, de reprezentantii Ambasadei Romaniei din Israel, care le-au eliberat, pe loc, in regim de urgenta si gratuit, documentele de calatorie celor care nu dispuneau de acte valabile. Grupul a fost escortat pana la trecerea frontierei spre Iordania, de unde a fost preluat de functionarii Ambasadei Romaniei de la Amman, care i-a asigurat transportul si imbarcarea spre Romania. (A.M.L.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.