Tribunalul Dolj a dispus suspendarea autorizatiei de construire si oprirea executarii lucrarilor la imobilul Cathedral Plaza. Firma care se ocupa de ridicarea Cathedral Plaza din Bucuresti a atacat in instanta decizia, iar lucrarile de constructie
Tribunalul Dolj a dispus suspendarea autorizatiei de construire si oprirea executarii lucrarilor la imobilul Cathedral Plaza. Firma care se ocupa de ridicarea Cathedral Plaza din Bucuresti a atacat in instanta decizia, iar lucrarile de constructie continua. "Arhiepiscopia Romano Catolica Bucuresti solicita public firmei SC Millenium Building Development SRL sa opreasca deindata orice lucrari de construire pe care le executa direct ori prin intermediul altor firme la imobilul Cathedral Plaza, asa cum a dispus Tribunalul Dolj.
Sectia Contencios Administrativ si Fiscal, prin Incheierea de Sedinta, executorie, din 10.07.2007, a dispus "suspendarea" autorizatiei de construire nr. 179/18/B/43074 emisa de primarul Sectorului 1 Bucuresti si oprirea executarii lucrarilor pana la solutionarea pe fond a cauzei. Solicitam Inspectoratului de stat in Constructii si primarului Sectorului 1 sa ia toate masurile legale in scopul respectarii dispozitiei instantei, care este executorie", se arata intr-un comunicat al Arhiepiscopiei Romano-Catolice. Firma care se ocupa de ridicarea Cathedral Plaza din Bucuresti, Willbrook Management, a atacat in instanta decizia Tribunalului Dolj, prin care au fost suspendate lucrarile la imobilul de birouri, iar lucrarile de constructie continua.
"Decizia Tribunalului Dolj a fost emisa marti, iar avocatii nostri astazi (miercuri - n.r.) au atacat hotararea la Curtea de Apel Craiova. Lucrarile de constructie a Cathedral Plaza vor continua, iar daca vor mai exista astfel de actiuni ale Arhiepiscopiei Romano-Catolice le vom contesta in continuare", a declarat Daiana Voicu, director general al firmei Willbrook Management, citata de Mediafax. Ea a mentionat ca aceasta este a saptea decizie a instantei care a fost contestata.
Protestele credinciosilor
Sute de prelati, maici si credinciosi romano-catolici, in frunte cu Monseniorul Robu si episcopul Damian, au protestat in mai multe randuri cerand stoparea constructiei de 19 etaje care, din martie 2006, se inalta in preajma Catedralei Sfantul Iosif din Bucuresti. Si Biserica Ortodoxa Romana a sprijinit protestele. "Luand cunostinta de situatia creata prin construirea unui imobil in imediata vecinatate a Catedralei romano-catolice Sfantul Iosif din Bucuresti, impartasim ingrijorarea I.P.S. Arhiepiscop si Mitropolit Ioan Robu, a clerului si credinciosilor romano-catolici. Ne exprimam speranta gasirii unei solutii prin care acest sfant lacas sa nu fie in nici un fel afectat", se arata intr-un comunicat al Patriarhiei Romane. De altfel, si societatea civila s-a implicat pentru crearea unui comitet de initiativa destinat salvarii monumentului istoric. Credinciosii romano-catolici din marile orase ale Romaniei au facut un lant viu in fata bisericilor, in semn de solidaritate cu bucurestenii care cereau protejarea Catedralei Sfantul Iosif, construita intre anii 1873 si 1884, dupa planurile arhitectului vienez dr. Friedrich Schmidt. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.