Producatorul american de medicamente Pfizer a castigat un proces legat de patentul medicamentului Lipitor prin care interzice companiei indiene Ranbaxy sa lanseze un produs concurent pana in 2011, transmite Reuters. Decizia a fost luata de un tribuna
Producatorul american de medicamente Pfizer a castigat un proces legat de patentul medicamentului Lipitor prin care interzice companiei indiene Ranbaxy sa lanseze un produs concurent pana in 2011, transmite Reuters. Decizia a fost luata de un tribunal din Dublin si prevede ca producatorul indian de medicamente generice Ranbaxy nu are dreptul sa lanseze un produs propriu inainte de expirarea patentului pentru Lipitor, in noiembrie 2011. Ca replica, Ranbaxy va contesta decizia in instanta, a declarat un purtator de cuvant al companiei indiene. Medicamentul Lipitor, folosit pentru reducerea colesterolului, este cel mai bine vandut medicament la nivel mondial si a asigurat anul trecut mai mult de un sfert din veniturile totale de 48 miliarde dolari obtinute de Pfizer. Ranbaxy intentiona sa produca un medicament generic similar, astfel compania americana a luptat sa isi pastreze drepturile de proprietate intelectuala pentru medicament. Pfizer incearca, de asemenea, sa protejeze cota de piata detinuta de Lipitor fata de o serie de versiuni generice mai ieftine ale altor medicamente destinate afectiunilor legate de colesterol.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.