"Idila" Frantei cu ideile a ajuns prea departe si este timpul ca tara sa renunte la meditatie si sa se apuce de treaba, a declarat Christine Lagarde, ministrul Economiei. Aceasta a elaborat un plan de impozitare ce are ca scop cresterea economiei, re
"Idila" Frantei cu ideile a ajuns prea departe si este timpul ca tara sa renunte la meditatie si sa se apuce de treaba, a declarat Christine Lagarde, ministrul Economiei. Aceasta a elaborat un plan de impozitare ce are ca scop cresterea economiei, relateaza CNN.
Guvernul prim-ministrului Francois Fillon a propus un program "soc" intr-o tara in care se lucreaza doar 35 de ore pe saptamana, pentru a incuraja francezii sa lucreze mai multe ore dupa cativa ani in care au ramas in urma altor tari europene in privinta cresterii economice.
"Franta este o tara care gandeste. Probabil ca nu exista nicio ideologie asupra careia sa nu avem o teorie", a spus Lagarde parlamentului, intr-un discurs despre pachetul de taxe, despre care Lagarde crede ca va aduce jumatate de procent cresterii economice in 2008. Angajatorii spun ca realizarea de noi locuri de munca este ingreunata de clasa muncitoare franceza si de impozite, si descurajeaza oamenii sa lucreze.
Angajatii din Spania si Japonia petrec cu 15 % mai mult timp la locul de munca decat cei din Franta.
Masurile propuse, ce includ si renuntarea la taxarea orelor suplimentare si a mostenirilor si fac deductibile anumite rambursari ale taxelor ipotecare, ar trebui sa fie aprobate de parlament in aceasta vara.
De asemenea, vor fi scazute taxele pentru cei mai bogati francezi, lucru ce a atras criticile opozitiei, ce afirma ca pachetul de legi ajuta bogatii si ii lasa vulnerabili pe cei saraci.
Ministrul spune insa ca nu este o rusine sa fii bogat si a aratat ca numarul mare de oameni de afaceri ce se intorc in fiecare vineri din Londra sau din Bruxelles in garile pariziene arata ca nivelul inalt de taxare alunga afaceristii.
Lagarde spune ca masurile planificate vor costa bugetul 10-11 miliarde euro in 2008 si 13,6 miliarde in anii urmatori.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.