Patronul Rapidului sustine ca a cheltuit 7,5 milioane de euro pe transferuri si le solicita jucatorilor, prin vocea lui Viorel Moldovan, sa nu mai ceara mariri de salarii.

Viorel Moldovan a fost trimis la abac de George Copos, dupa ce noul director sportiv si-a permis sa-l critice pe actionarul principal, declarind ca nu se poate face performanta cu bani putini. „Sa stie si Viorel Moldovan, Rapid a cheltuit 7,5 milioane de euro, poate chiar opt milioane, in ultimii doi ani. Nu pot spune ca am vindut prea mult, astfel incit sa acoperim aceasta suma. Diferenta dintre cit am cheltuit si cit am incasat e sesizabila. E important sa cunosti ce se intimpla, cit cheltuiesti, dar nu pot sa il acuz pe Viorel Moldovan, care vine direct din iarba. El este entuziasmat si mai putin pasionat de cifre. Daca stau bine sa ma gindesc, nu am produs nimic", a declarat Copos.

Copos a adaugat ca, in aceasta vara, Rapid a cheltuit aproximativ 1,7 milioane de euro pentru achizitiile facute: „Sa va explic. Pe Boya am dat 360.000 de euro, pe Bozovic, 300.000, pe Cesinha, 730.000, iar pe Grigorie, 250.000. Pe Tamandare l-am imprumutat, dar si lui trebuie sa-i platim salariul. Un calcul simplu, la prima vedere, spune ca am cheltuit aproximativ 1,7 milioane de euro. Nu-mi pare rau, dar lumea trebuie sa stie ca la Rapid s-au investit foarte multi bani in comparatie cu ce s-a scos. Si toate acestea cad pe umerii finantatorului".

Reactia lui Copos a venit in urma declaratiilor facute de Viorel Moldovan, marti, la plecarea in Elvetia. „Nu e usor sa faci o echipa buna cu bani putini. E mult mai usor sa cumperi jucatori cind ai un buget bine stabilit si stii ce sa cumperi si pina unde sa te duci. Dar noi facem eforturi pentru a scoate maximumul in situatia de fata, cu bani putini. Stiti cum se spune, investitie minima, randament maxim", afirmase Moldovan. Acesta nu este singurul oficial care a avertizat in legatura cu problemele financiare de la Rapid, actionarul Jean Valvis dezvaluind in Cotidianul ca giulestenii au incheiat anul sportiv cu datorii de peste cinci milioane de euro.

Avertismentul lui Copos a fost imediat asumat de Moldovan, care le-a cerut ieri fostilor sai colegi de echipa sa nu mai solicite majorari de salarii dupa ce si-au prelungit contractele. „Vreau ca lucrurile sa fie clare. Si Coman, si toti jucatorii trebuie sa inteleaga faptul ca sint sub contract. Si nu putem sa marim sau sa negociem salariile din jumatate in jumatate de an. Noi, conducerea, nu putem sa facem asta dupa cum are chef unul sau altul. Cind se prelungeste contractul, el trebuie sa spuna ce doreste, cit doreste, dar nu sa faca asta la fiecare trei-patru luni. Lui Buga, de exemplu, i-a fost marit contractul acum o jumatate de an. De ce nu a spus clar atunci cit vrea exact? Negociezi o data si gata, dupa aia iti vezi de contract. Pentru ca, pe de alta parte, se creeaza si un precedent. De aceea toti trebuie sa inteleaga faptul ca un contract semnat este semnat, si gata", a spus Moldovan. In afara lui Buga, si Coman a cerut marire de salariu, amenintind cu ofertele din Spania.

Edel, la PSG Copos a uitat sa spuna de banii incasati din transferul lui Daniel Niculae, 3,3 milioane de euro, plus alte tranzactii, amintind doar ca este pe cale sa il vinda pe portarul Edel Apoula la Paris Saint-Germain in schimbul a 250.000 de euro. „Negocierile cu PSG sint pozitive. Cred ca in urmatoarele zile se rezolva. Oricum, au crescut sansele ca el sa plece la PSG. El nu are nici o clauza de reziliere. Clubul i-a stabilit o suma si pe asta se va merge. Oricum, e exclus un imprumut", a explicat si Viorel Moldovan, in timp ce Copos a exclus transferurile timisorenilor Popa si Plesan.

LPF a stabilit meciurile televizate in primele doua etape. Detalii pe www.cotidianul.ro/select