Bronho-pneumopatia cronica obstructiva sau BPOC este o boala cronica ireversibila, nevindecabila. Nu exista un tratament spectaculos pentru aceasta boala, care ataca atat bronhiile cat si plamanul propriu-zis. Nu exista o terapi

  Bronho-pneumopatia cronica obstructiva sau BPOC este o boala cronica ireversibila, nevindecabila. Nu exista un tratament spectaculos pentru aceasta boala, care ataca atat bronhiile cat si plamanul propriu-zis. Nu exista o terapie care sa repare tot raul produs. Totusi, daca bolnavul nu ar face nici un tratament si ar fuma in continuare, boala BPOC s-ar agrava.  Cu tratament si prin abandonarea fumatului, bolnavii de BPOC traiesc mai mult si ceva mai bine. Doctor Irina Strambu, director de cercetare la Institutul National de Pneumologie "M. Nasta", explica aceasta boala. Cel mai bun tratament este lasarea de fumat. Zic unii "ce rost mai are sa ma las de fumat cand am tras din tigara 40 de ani. In cazul bolnavilor de BPOC abandonarea fumatului opreste deteriorarea in continuare a sistemului pulmonar. Bolnavii de BPOC devin invalizi. Le e frica sa se miste, fiindca obosesc prea tare. Stau acasa si devin o povara, devin niste handicapati. O constatare importanta este ca bolnavii de BPOC grasi traiesc mai mult decat bolnavii de BPOC slabi.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.