Directia Nationala Anticoruptie (DNA) sustine ca in toate dosarele penale in care s-au efectuat interceptari ale convorbirilor telefonice procedura penala a fost respectata. "Ascultarile" s-au facut numai cu autorizatie de la judecator, inregistraril
Directia Nationala Anticoruptie (DNA) sustine ca in toate dosarele penale in care s-au efectuat interceptari ale convorbirilor telefonice procedura penala a fost respectata. "Ascultarile" s-au facut numai cu autorizatie de la judecator, inregistrarile fiind folosite ca probe in dosarele trimise instantei. In cazurile de netrimitere in judecata, persoanele ale caror telefoane au fost ascultate au fost instiintate despre acest lucru. Potrivit unor informatii publicate in presa centrala, in ultimii doi ani si jumatate, DNA ar fi ascultat telefoanele a 465 de persoane, o mare parte dintre aceste persoane nefiind insa trimise in judecata. Citand o statistica ce ar fi fost efectuata de inspectia CSM (care efectueaza un control de fond la DNA, urmare a cererii de revocare din functie a procurorului Doru Tulus), jurnalistii de la Gardianul sustin ca, in 2005, 155 de interceptari nu au nici o justificare, in aceeasi situatie fiind alte 96 de cazuri aferente anului trecut. Ieri, CSM a negat insa existenta unor asemenea statistici, iar DNA a subliniat ca datele la care se face referire in articolele de presa "au fost trimise de catre DNA, la solicitarea ministrului Justitiei, Tudor Chiuariu, (...) exclusiv acestuia", sugerand practic ca informatiile ar fi fost furnizate presei de catre Ministerul Justitiei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.