Contrazicand opinia generala, un grup de psihologi de la Universitata din Texas a dat publicitatii un studiu care arata ca femeile nu vorbesc mult.   Las-o jos, ca macane! Asta se striga in Piata Universitatii, semn ca Ion Iliescu vorbea mai
Contrazicand opinia generala, un grup de psihologi de la Universitata din Texas a dat publicitatii un studiu care arata ca femeile nu vorbesc mult.   Las-o jos, ca macane! Asta se striga in Piata Universitatii, semn ca Ion Iliescu vorbea mai mult (sau mai prost - depinde de ce parte a minerilor esti!) decat toti la un loc. Si anume mai mult de 16.000 de cuvinte intr-o zi, asa cum sustine Universitatea din Texas ca vorbesc barbatii si femeile deopotriva. De mai bine de 10 ani, data ultimelor studii efectuate in domeniu, parea o certitudine faptul ca femeile, cu 20.000 de cuvinte pe zi, vorbesc aproape de trei ori mai mult decat barbatii. Oricine a fost sau este casatorit, poate trai in continuare cu impresia asta, justificata de factura de la telefon sau de barfoteca asociatiei de locatari, dar James W. Pennebaker, presedintele departamentului de psihologie si co-autor al studiului sustine ca, "studii indoielnice au fost preluate de media si au ajuns in constiinta publicului, fara a avea o baza stiintifica serioasa. Nimeni pana acum nu a facut un studiu de lunga durata, inregistrand conversatiile zilnice ale unui grup mai mare de persoane".   Un Big Brother stiintific. Intre 1998 si 2004, grupul de studiu condus de profesorul Matthias Mehl, a inregistrat toate conversatiile ce aveau loc intre 400 de subiecti voluntari, studenti ai campusului universitar. Folosind un recorder special, asa numitul Electronic Activated Recorder, EAR (eng. ureche, n.n.), aparatura de ascultare de inalta performanta utilizata si de FBI, au fost inregistrate mii de ore de conversatie, al caror studiu incheiat recent a dus la concluzia ca stereotipul conform caruia femeile vorbesc mai mult decat barbatii a fost definitiv demolat. O intrebare ramane totusia€¦ Ce organizatie feminista a finantat proiectul?  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.