Triunghiul de Platina
Uriasa resedinta din Beverly Hills contine cam tot ce si-ar dori un miliardar exigent: patru cladiri tip vila (cu 29 de dormitoare), un apartament, o locuinta pentru personalul insarcinat cu paza, sala de teatru, di
Triunghiul de Platina
Uriasa resedinta din Beverly Hills contine cam tot ce si-ar dori un miliardar exigent: patru cladiri tip vila (cu 29 de dormitoare), un apartament, o locuinta pentru personalul insarcinat cu paza, sala de teatru, discoteca, trei piscine, etc. Suprafata totala este de aproximativ 26.000 de metri patrati.
"Acesta este genul de casa pe care il faci pentru mai multe generatii", a precizat Jeff Hyland, specialist imobiliar din Beverly Hills. Actualul proprietar, Leonard M. Ross, avocat si investitor, a cumparat-o in 1976. Acum doreste s-o vanda pentru ca "se afla in cautarea unui alt stil de viata", a precizat agentul imobiliar responsabil cu aceasta grandioasa vanzare, Stephen Shapiro.
Specialistii americani nu considera insa pretul casei unul extrem de piperat avand in vedere ca valoarea imobilelor a crescut binisor in ultimii ani. Rick Goodwin, directorul publicatiei "Ultimate Homes", un compendiu anual cu cele mai "fierbinti" proprietati din lume, spune ca titlul de cea mai scumpa locuinta din SUA va reveni cat de curand unei alte proprietati.
De altfel, de la inceptul acestui an, nici o locuinta din asa numitul Triunghi de Platina (compus din zonele rezidentiale Beverly Hills, Bel-Air si Holmby Hills) nu a fost vanduta pentru mai putin de 10 milioane de dolari, ceea ce reprezinta un pret aproape dublu fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Printre cei mai noi detinatori de proprietati in Triunghiul de Platina se numara actorul Tom Cruise si sotia sa, actrita Katie Holmes, directorul executiv de la Amazon.com, Jeff Bezos, fotbalistul David Beckham si sotia sa, Victoria.
"Explicatia ar putea fi data de faptul ca numarul oamenilor cu bani este in crestere, toti aflandu-se in cautarea asa-numite "proprietati de vis", care a devenit insa din ce in ce mai greu de gasit", a explicat Stephen Shapiro.
Cuibusor de nebunii
Marion Davies Extraordinara proprietate care se vinde astazi cu 165 milioane de dolari a fost ridicata in 1927 pentru bancherul Milton Getz, sub directa indrumare a celebrului arhitect Gordon Kaufmann. Tot Kaufmann este artizanul conacului Greystone, considerat a fi cea mai reusita locuinta din Beverly Hills. Hearst a cumparat resedinta de la Getz in 1947, platind pentru ea 120.000 de dolari. Alaturi de actrita Marion Davies, Hearst a adus cu sine o serie de portrete uriase ale amantei sale si statuete din gradina Castelului sau din San Simeon, California. Vreme de cativa ani, celebrul cuplu a organizat cele mai fastuoase petreceri ale vremii, de unde erau nelipsiti politicienii, straturile hollywoodiene si mogulii media.
Hearst nu a apucat insa se se bucure prea mult de noua sa proprietate, decedand in 1951, la varsta de 88 de ani. La zece saptamani de la moartea lui Hearst, Davies, care avea pe atunci 54 de ani, s-a casatorit cu Horace Brown, reusind sa pastreze pentru o vreme prestigiul extravagantei sale proprietati.
Aici si-au petrecut, in 1953, John F. Kennedy si mireasa sa, Jacqueline, o parte din luna lor de miere. Davies a murit in cancer in 1961, proprietatea fiind vanduta de Brown in 1966 pe bucati.
Ross, actualul proprietar, a achizitionat-o in 1976, restaurandu-i structura, gradinile, fantanile si cumparand treptat si partile care fusesera vandute separat.
Celebra resedinta apare si in filmul "Nasul", inclusiv intr-o scena in care un producator de film se trezeste si gaseste in patul sau un cap de cal retezat.
Pana la inceputul acestei saptamani, cea mai scumpa proprietate din zona, Fleur de Lys, aflata la 1,5 kilometri de cea a lui Hearst, fusese evaluata la 125 milioane de dolari in luna martie, cand a fost scoasa la vanzare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.