Bazinul de inot de la Scoala nr.3 din Suceava, recent inaugurat in prezenta ministrului Justitiei, Tudor Chiuariu, a fost inchis ieri, dupa ce s-au constatat ca apa din bazin nu era curata. Directorul Autoritatatii de Sanatate Publica (ASP) Suceava,
Bazinul de inot de la Scoala nr.3 din Suceava, recent inaugurat in prezenta ministrului Justitiei, Tudor Chiuariu, a fost inchis ieri, dupa ce s-au constatat ca apa din bazin nu era curata. Directorul Autoritatatii de Sanatate Publica (ASP) Suceava, Odette Nicolae, a declarat, pentru Mediafax ca s-a emis decizia de suspendare a activitatii bazinului de inot din cauza ca probele recoltate si analizate in datele de 2 si 7 iulie nu se incadrau in parametrii chimici si microbiologici impusi de normele igienico-sanitare. Nicolae a spus ca s-a constatat prezenta unui numar total de germeni ce depaseau valoarea maxima admisa si prezenta florei de origine fecala. Directorul executiv al ASP Suceava a spus ca activitatea acestui bazin ar putea fi reluata dupa remedierea deficientelor constatate privind dezinfectia apei. Ea a adaugat ca, potrivit normelor in vigoare, apa din bazin ar trebui sa fie inlocuita saptamanal si sa fie efectuate operatiuni de curatare si dezinfectie a suprafetei interioare a bazinului, iar o treime din capacitatea bazinului sa fie inlocuita zilnic cu apa proaspata. Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, a participat, in 7 iunie, la redeschiderea oficiala a acestui bazin de inot al scolii generale al carui elev a fost si unde a invatat sa inoate. Investitia de modernizare a bazinului de inot a costat 1,5 milioane de lei, o treime din suma fiind alocata din fonduri guvernamentale. La sfarsitul anului 2005, a fost suspendata activitatea bazinului dupa ce s-a constatat ca apa nu este corespunzatoare, fiind hiperclorinata. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.