Informatia este sugerata de surse din lantul de furnizori precum si de o cerere inaintata de Apple biroului american pentru brevete de inventie, a declarat analistul filialei taiwaneze a JP Morgan, Kevin Chang.
Apple a depus, la 5 iulie, o cerere pentru un patent care se refera la un aparat portabil multifunctional dotat cu un sistem de control cu senzori tactili, al carui aspect este asemanator cu cel al playerului iPod Nano.
Gama iPhone ar putea fi extinsa prin convertirea playerului Pod Nano intr-un telefon care ar putea fi vandut la un pret mai mic de 300 de dolari, a declarat analistul companiei JP Morgan. Pretul de vanzare al iPhone este de 500 sau 600 de dolari, in functie de spatiul de stocare disponibil.
Un astfel de aparat ar putea inregistra anul viitor vanzari de 30 pana la 40 de milioane de dolari, a precizat analistul. Obiectivul anuntat al companiei Apple este de a vinde anul viitor zece milioane de unitati iPhone.
Aparatul iPhone se adreseaza, prin pretul sa ridicat, unui segment mic al pietei de aparate telefonice. In SUA, 85% din consumatori sunt obitnuiti sa cheltuiasca mai putin de 100 de dolari pentru un telefon mobil. De aceea, analistii apreciaza ca un telefon mai ieftin produs de Apple ar avea sanse in fata unor producatori precum Nokia, Motorola, Samsung si Sony Ericsson.