Conducerea SIF Transilvania spera ca perioada 11-13 iulie actionarii sa intre in posesia actiunilor gratuite.

Odiseea actiunilor gratuite de la SIF Transilvania se apropie de final. Conducerea SIF3 spera ca, la mijlocul saptaminii viitoare, actionarii sa intre in posesia actiunilor gratuite dobindite ca urmare a majorarii de capital. "Personal, cred ca la mijlocul saptaminii viitoare actionarii SIF Transilvania vor intra in posesia actiunilor gratuite. Si tot atunci le vor putea vinde pe bursa", ne anunta Mihai Fercala, presedintele SIF Transilvania.

Fiecare actionar SIF3 va primi o actiune gratuita la una detinuta. La aceasta majorare de capital intra si cuponarii care au subscris cuponul Vacaroiu la aceasta societate si nu l-au vindut pina pe 16 mai 2007 (data de inregistrare luata in calcul de AGA SIF3 pentru primirea actiunilor gratuite). Practic, SIF Transilvania isi majoreaza capitalul social cu 54.607.166,60 lei, de la 54.607.166,60 lei pina la 109.214.333,20 lei, prin emiterea unui numar de 546.071.666 de actiuni noi cu valoare nominala de 0,10 lei, prin utilizarea rezervelor constituite din profitul anului 2006 si din anii precedenti, altele decit rezervele legale.

Majorarea de capital de la SIF Transilvania a tinut prima pagina a ziarelor datorita faptului ca firma Cocor (unul dintre investitori) a contestat-o in instanta. Conducerea SIF3 i-a acuzat pe cei de la Cocor de manipulare a pietei de capital, deoarece Cocor a vindut actiunile SIF3 la preturi maximale inainte de data de inregistrare, iar pe urma a inceput sa le rascumpere la preturi mici.

Ca planuri de viitor, Mihai Fercala anunta ca se va continua politica de listare pe bursa a unor companii din portofoliul SIF. "Anul acesta avem in vedere cotarea la bursa a companiei de turism Aro Palace, dar si a firmei Transilvania Leasing", ne-a declarat in finalul discutiei Mihai Fercala.

SIF Transilvania a inregistrat cea mai buna crestere a activului net la patru luni. La finele lunii aprilie, SIF3 avea un activ net de peste doua miliarde de lei, in crestere cu 5,82% fata de sfirsitul lunii martie. Pentru celelalte societati de investitii, cresterile au fost de doua-trei procente. Dupa primele trei luni ale acestui an, SIF Transilvania a raportat un profit net de 33,38 milioane de lei.