Grupul francez Danone, care urmeaza sa finalizeze o oferta de preluare de 12,3 miliarde de euro a producatorului olandez de alimente pentru copii Numico, a achizitionat deja la Bursa 26,4% din titlurile acestuia, potrivit informatiilor furnizate auto

Grupul francez Danone, care urmeaza sa finalizeze o oferta de preluare de 12,3 miliarde de euro a producatorului olandez de alimente pentru copii Numico, a achizitionat deja la Bursa 26,4% din titlurile acestuia, potrivit informatiilor furnizate autoritatilor de reglementare, transmite Reuters.
Pana marti, Danone detinea sub 5% din capitalul Numico, un trader olandez declarand ca grupul francez a cumparat, cel mai probabil, actiunile de pe piata, avand in vedere volumul semnificativ al tranzactiilor din acea zi.
In ultimele cinci zile, au fost tranzactionate zilnic peste 21 de milioane de actiuni Numico, comparativ cu volumul mediu de trei milioane de titluri din ultimele trei luni.
Actiunile Numico erau cotate ieri la 53,75 de euro pe unitate, sub oferta de 55 de euro facuta de Danone. Oferta Danone este cu 44% mai mare decat pretul mediu al titlurilor Numico consemnat in decurs de trei luni.

Danone plateste un pret exagerat

Grupul francez intentioneaza ca prin preluarea Numico, companie specializata in productia de lapte pentru sugari si alimente pentru persoane cu diferite afectiuni, sa devina cel mai mare producator de pe piata de profil.
Saptamana trecuta, Danone a anuntat ca se afla in negocieri exclusive cu grupul american Kraft Foods in vederea vanzarii diviziei de biscuiti, pentru 5,3 miliarde euro.
"Credem ca Danone a platit un pret exagerat. Tranzactia este foarte costisitoare si riscanta", a declarat analistul Andrew Wood, de la firma Bernstein Research.
Wood apreciaza ca pretul oferit
de Danone este mai mare de 23,1 ori decat profitul Numico inainte de deducerea dobanzilor, impozitelor, deprecierii si
amortizarii estimat pentru acest an, fiind cea mai costisitoare tranzactie de pana acum in industria de consum.
Analistii de la Merrill Lynch au apreciat intr-o nota ca "pretul distruge valoarea pentru actionari".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.