Aceasta afirmatie a fost inclusa in documentul Congregatiei pentru Doctrina Credintei, publicat ieri, si care risca sa reaprinda vii controverse cu alte confestiuni crestine. Conform textului emis de Vatican, in alte Biserici crestine, non-catolice,
Aceasta afirmatie a fost inclusa in documentul Congregatiei pentru Doctrina Credintei, publicat ieri, si care risca sa reaprinda vii controverse cu alte confestiuni crestine. Conform textului emis de Vatican, in alte Biserici crestine, non-catolice, in special in aceea ortodoxa, "exista numeroase elemente de sanctificare si de adevar", dar sunt si "carente", intrucat astfel de confesiuni nu recunosc "Primatul lui Petru" sau, mai precis cel al Papei de la Roma. Acest document al Congregatiei reia tezele deja dezvoltate intr-un text publicat in septembrie 2000, "Dominus Iesus", care a starnit polemici in lumea crestina, mai ales in randul protestantilor, care nu sunt considerati membri ai unor adevarate "Biserici". Documentul a dorit sa explice un cuvant din "Lumen gentium", Constitutia Dogmatica despre Biserica adoptata la Conciliul Vatican II, in care se spunea ca biserica lui Christos "subzista" in Biserica Catolica, termen folosit in defavoarea lui "exista/se afla". (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.