Romexterra Leasing IFN estimeaza ca finantarile imobiliare vor atinge un nivel de 16 milioane euro si reprezentand 20% din portofoliu pana la sfarsitul acestui an, pe fondul cresterii numarului de clienti, a declarat pentru NewsIn presedintele firmei
Romexterra Leasing IFN estimeaza ca finantarile imobiliare vor atinge un nivel de 16 milioane euro si reprezentand 20% din portofoliu pana la sfarsitul acestui an, pe fondul cresterii numarului de clienti, a declarat pentru NewsIn presedintele firmei Cornel Constantinescu.
Ponderea de 20% din portofoliu reprezinta o valoare a bunurilor finantate de circa 16 milioane euro, din totalul de 78 milioane euro estimat pentru sfarsitul acestui an.
"Romexterra Leasing a intrat pe segmentul finantarilor in sistem de leasing a bunurilor imobiliare (constructii, terenuri) in urma cu o luna si a ajuns, in prezent, la o pondere de 2% din portofoliu si o valoare a finantarilor de 1,2 milioane euro", a precizat presedintele Romexterra Leasing. Totodata, acesta a adaugat ca cererile pentru finantarea autovehiculelor isi mentin trendul ascendent, insa se remarca o tendinta de crestere a finantarilor pentru bunuri imobiliare. Sectorul constructiilor se dezvolta semnificativ, ceea ce determina o crestere a solicitarilor pentru finantarile de autovehicule si echipamente utilizate in acest domeniu, a mentionat Constantinescu.
Leasingul pentru autovehicule are o pondere de 80% in structura portofoliului, leasingul pentru echipamente 18%, iar cel pentru imobile restul de 2%. "De la inceputul anului 2007, pe langa autoturisme si autovehicule utilitare, compania a intrat pe segmentul finantarilor de camioane, semiremorci si cel al autovehiculelor utilizate in domeniul constructiilor", a mai spus presedintele companiei. Romexterra Leasing IFN are in prezent aproximativ 2.000 de clienti, iar pana la sfarsitul anului numarul acestora ar putea ajunge la circa 3.000 - 3.500 de clienti.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.