Hidrologii au trimis avertizare ieri catre 12 judete din tara ca pana vineri s-ar putea produce viituri si inundatii din cauza cantitatilor mari de precipitatii prognozate. Potrivit Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA),
Hidrologii au trimis avertizare ieri catre 12 judete din tara ca pana vineri s-ar putea produce viituri si inundatii din cauza cantitatilor mari de precipitatii prognozate. Potrivit Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA), ploile anuntate pana maine la pranz ar putea duce la cresteri mari de debite pe raurile mici, in special cele de deal si de munte, care ar putea depasi chiar si cotele de inundatie. Judetele avertizate cu cod portocaliu sunt Arges, Botosani, Brasov, Bacau, Buzau, Covasna, Dambovita, Harghita, Neamt, Prahova, Suceava si Vrancea.     PLOI TORENTIALE. Specialistii Institutului National de Hidrologie se asteapta ca ploile sa cada in cantitati importante si sa duca la "scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, cresteri de debite si niveluri pe unele rauri mici, cu posibile depasiri ale cotelor de atentie si chiar ale celor de inundatie". Bazinele hidrografice unde fenomenele prognozate de hidrologi ar putea aparea sunt Viseu, Iza, Tur, Somes, Mures, Olt, Arges, Ialomita, Suceava, Moldova, Bistrita, Trotus, Putna, Ramnicu Sarat, Buzau, Siret si Prut.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.