Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a dat publicitatii un comunicat prin care anunta ca perioada preconizata pentru lansarea Societatii Nationale a Sarii la privatizare este anul 2008. "Pana la stabilirea unei strategii de privatizare
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a dat publicitatii un comunicat prin care anunta ca perioada preconizata pentru lansarea Societatii Nationale a Sarii la privatizare este anul 2008. "Pana la stabilirea unei strategii de privatizare pentru Societatea Nationala a Sarii (deci ulterior selectarii consultantului) orice informatii privind metoda de privatizare aleasa, data lansarii la privatizare sau data semnarii contractului de vanzare-cumparare sunt pure speculatii", se arata in documentul citat.
In urma preluarii societatii de la Ministerul Economiei si Finantelor, AVAS a decis sa ia toate masurile necesare pentru restructurarea Societatii Nationale a Sarii in vederea lansarii ei la privatizare. Astfel, in luna mai a anului curent, AVAS a publicat un anunt de intentie privind selectarea unui consultant care sa ajute Autoritatea in procesul de restructurare si privatizare pe baza unei strategii. AVAS a inregistrat mai multe scrisori de intentie neangajante din partea unor posibili investitori privind achizitionarea Salrom.
"Conform procedurilor, la momentul lansarii la privatizare a societatii, toate persoanele interesate care au depus scrisori de intentie vor fi anuntate de AVAS pentru a putea participa la procesul de privatizare", se precizeaza in comunicat.
Producatorul de sare Salinen Austria a anuntat luni ca este interesat sa preia Salrom, urmand sa investeasca 60 milioane de euro in prima faza, si a initiat deja discutii cu AVAS si cu sindicatele. Societatea Nationala a Sarii S.A. Bucuresti este detinuta de AVAS in proportie de 100%. Societatea are un capital social subscris de 40.936.410 RON.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.