Locuitorii din Buenos Aires au fost luati prin surprindere de zapada cazuta in capitala si in imprejurini, ceea ce nu s-a mai petrecut din iunie 1918.
O furtuna de zapada, cu o violenta neobisnuita pentru ultimii 30 de ani, a afectat Mendoza, o
Locuitorii din Buenos Aires au fost luati prin surprindere de zapada cazuta in capitala si in imprejurini, ceea ce nu s-a mai petrecut din iunie 1918.
O furtuna de zapada, cu o violenta neobisnuita pentru ultimii 30 de ani, a afectat Mendoza, oras situat in Anzii Cordilieri, la 1.099 de kilometri vest de Buenos Aires, potrivit Serviciului national de meteorologie (SMN).
Caderile abundente de zapada si rafalele de vant cu o intensitate de 140 de kilometri pe ora au determinat, luni, inchiderea tunelului Christ Redempteur, care leaga Argentina de Chile si unde se aflau blocate circa 3.000 de camioane, potrivit agentiei nationale de securitate rutiera.
Ninsori s-au inregistrat de asemenea in regiunea de nord-est, mai ales in orasul La Rioja, pentru prima data din septembrie 1976. Acest val de temperaturi scazute a destabilizat sistemul de aprovizionari cu energie electrica. Confruntate cu o cerere sporita de energie, autoritatile au majorat importurile energetice din Brazilia, Paraguay si Bolivia. In Bolivia, caderile de ninsoare au paralizat importante cai rutiere si principalele aeroporturi ale tarii, in special aeroportul international El Alto care deserveste capitala La Paz, acesta ramanand inchis pana la noi dispozitii oficiale.
Inchiderea provizorie a terminalului, unde sute de pasageri sunt blocati, l-a impiedicat pe presedintele bolivian, Evo Morales, sa revina in capitala din orasul Cochabamba, unde se deplasase pentru o reuniune cu conducerea partidului sau. Principalele rute care fac legatura intre La Paz si celelalte regiuni ale tarii au fost afectate de zapada, care in anumite locuri atinge 15 centimetri, iar temperaturile au scazut la minus sapte grade Celsius, a anuntat serviciul meteo (Senamhi). In Chile, temperaturile au coborat pana la minus 18 grade Celsius, in centrul tarii, la sfarstul saptamanii trecute. Si Uruguayul este afectat de aceasta masa de aer polar care avanseaza spre centrul tarii, temperaturile urmand sa scada la zero grade Celsius, au avertizat meteorologii. (D.M.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.