Aproape jumatate dintre romanii peste 18 ani, 46,6 la suta, fumeaza cel putin o tigara pe zi. Concluzia este parte a unui studiu realizat de ISRA Center Marketing Research pentru compania Pfizer Romania, in perioada aprilie-iunie, pe un esantion de 3
Aproape jumatate dintre romanii peste 18 ani, 46,6 la suta, fumeaza cel putin o tigara pe zi. Concluzia este parte a unui studiu realizat de ISRA Center Marketing Research pentru compania Pfizer Romania, in perioada aprilie-iunie, pe un esantion de 3.326 de persoane.

Rezultatele cercetarii arata ca barbatii sint cei care fumeaza intr-o proportie semnificativ mai mare comparativ cu femeile. Astfel, din totalul populatiei masculine, 59,2 la suta fumeaza cel putin o tigara pe zi, in timp ce, in cazul femeilor, incidenta este mai redusa, adica 34,5 la suta.

La nivel de regiuni geografice, in Muntenia, ponderea fumatorilor este de 51 la suta si in Moldova de 49,7 la suta, mai crescuta decit a bucurestenilor (40,1 la suta) si a banatenilor (42,4 la suta). Cele mai multe femei fumeaza maximum 15 tigari pe zi, pe cind in cazul barbatilor, majoritatea fumeaza peste 15 tigari pe zi. Bucurestiul se remarca printr-un numar mai mare de persoane care fumeaza mai mult de 30 de tigari zilnic. In ceea ce priveste atitudinea fata de fumat, 43,9 la suta dintre cei chestionati au spus ca s-au gindit sa renunte.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.