Google a platit 625 de milioane de dolari pentru firma de solutii de securizare si arhivare a mesageriei electronice, Postini, achizitiei al carei scop este de a face mai atractiva suita de servicii online Google Apps pentru marile corporatii, a anuntat luni compania care detine motorul de cautare.
Google a anuntat ca va investi in continuare in produsele dezvoltate de firma Postini, care va functiona ca o subsidiara a Google. "Dupa achizitia companiei Postini, aplicatiile noastre online pot raspune necesitatilor de securizare a informatiilor din companii de orice dimensiuni", a declarat directorul executiv al Google, Eric Schmidt.
Reprezentantii Google au explicat ca peste o mie de noi companii se aboneaza zilnic la serviciile online oferite de Google, dar ca serviciile companiei americane sunt preferate in special de firmele mici si medii. Marile companii au ezitat mult timp sa treaca la un model in care aplicatiile sunt administrate online, din cauza reglementarilor existente in domeniul securitatii informatiilor.
Postini ofera solutii pentru securizarea comunicatiilor prin e-mail si mesagerie instantanee, arhivarea mesajelor si criptarea mesajelor. Solutiile oferite de Postini sunt compatibile cu reglementarile oficiale care obliga marile companii sa pastreze copii ale e-mailurilor trimise, pentru a putea fi folosite ca probe judiciare in cazul unor litigii.
Compania mai dezvolta o varietate de solutii care protejeaza retelele companiilor de spam si de atacuri din partea unor persoane rau-intentionate. Produsele firmei Postini sunt folosite in peste 35.000 de companii, deservind un numar de zece milioane de utilizatori din intreaga lume.
Suita de aplicatii online a Google, care include posta electronica, calendar, mesagerie instantanee, procesare de text si editare de foi de calcul, este folosita de peste 100.000 de organizatii din intreaga lume, potrivit companiei.