"Jur sa fiu devotat patriei si poporului roman, sa apar drepturile si interesele nationale, sa respect Constitutia si legile Romaniei", a rostit Tudor Popa, al carui dosar fusese aprobat inca din 2005 la presiunile societatii civile romanesti. Tudor
"Jur sa fiu devotat patriei si poporului roman, sa apar drepturile si interesele nationale, sa respect Constitutia si legile Romaniei", a rostit Tudor Popa, al carui dosar fusese aprobat inca din 2005 la presiunile societatii civile romanesti. Tudor Popa, Andrei Ivantoc si Alexandru Lesco au primit Ordinul National Steaua Romaniei si distinctii din partea societatii civile romanesti. Maine, Primaria Capitalei va discuta propunerea inaintata de Civic Media privind conferirea cetateniei de onoare a capitalei UE si NATO Bucuresti celor trei eroi romani. Luni, la Brasov, cei trei au devenit membri de onoare ai miscarii anticomuniste romanesti coordonate de Asociatia 15 Noiembrie 1987, Civic Net - Piata Universitatii si Centrul Rezistentei Anticomuniste. Tot in cadrul aceluiasi eveniment a fost lansata si lucrarea "Eroi pentru Romania-Transnistria si amenintarile rusesti la Marea Neagra". In cele 750 de pagini ale cartii este cuprinsa doar o mica parte din suferinta lor alaturi de consideratii geopolitice si de informatii privind Romania, Rusia si rasaritul romanesc. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.