Cotidianul va prezinta citeva dintre ultimele sisteme home cinema din marile lanturi de magazine.

Sistemele home cinema „all-in-one" reprezinta cea mai simpla si mai eficienta modalitate de a vedea un film, in propria casa, cu o calitate a imaginii si a sunetului foarte similare celor din cinematografe. Cu toate acestea, aveti posibilitatea sa va compuneti propriul sistem de home cinema, achizitionind componentele separate. Indiferent care ar fi optiunea pentru care veti opta, trebuie sa aveti in vedere mai multi factori care va vor ajuta sa alegeti. Tehnic vorbind, un sistem home cinema este format dintr-un televizor, un DVD si o serie de boxe. Pentru cei mai pretentiosi sau cei care au un numar impresionant de melodii si de filme, in acest sistem pot fi integrate si PC-uri, pe post de librarie de muzica si de film. Ca echipamente de alimentare, printre cele mai de calitate formate sint HD-DVD-urile sau Blu-ray. Echipamentele de intrare trec fie printr-un receptor audio-video, fie printr-un preamplificator. Iesirile audio „se duc" in cel putin doua difuzoare, insa cu un subwoofer aditional poate ajunge pina la 11 boxe. Sistemul poate contine un ecran mare HDTV. Printre optiuni: ecran cu cristale lichide, proiector video, ecran cu plasma, ecran cu proiectare din spate sau un televizor traditional CRT.

O data ce v-ati dotat cu toate echipamentele necesare crearii unui sistem home cinema, mai trebuie sa va ginditi si la atmosfera creata de acesta. Pe linga scaunele confortabile, care ar trebui sa fie obligatorii in camera unde ati instalat sistemul home cinema, adevaratele sisteme sint amplasate in camere izolate fonic ai caror pereti sa fie inveliti in materiale ce permit absorbtia corecta a sunetului.

HTSJ10HD

Sistemul are o putere totala de 300 de W (75x2+150 de W), redare video HDMI 1080i Up-Conversion, DivX, DVD±RW/R/WMA/MP3 JPEG, 80GB HDD built-in, CD Ripping, HDD, CD (MP3 format). Pret: 1699,9 lei. Produsul poate fi gasit in magazinele Media Galaxy.

HTSHTXQ100

Sistemul are o putere de 500 W (5x80W+100W), este compatibil cu DViX, MP 3, JPEG, WMA CD, CD-R, CD-RW, VCD, DVD Audio, DVD Video, DVD-R(W), DVD+R(W). Echipamentul este prevazut cu convertor digital standard: PAL/ NTSC/SECAM pe partea audio are decodor Dolby Digital, DTS, Dolby Prologic II si Tuner FM. De asemenea, beneficiaza de On Screen Display si de posibilitatea de adaptare a modulului wireless pentru canale spate. Pret: 1809,9 lei. Echipamentul poate fi comercializat in magazinele Media Galaxy.

Panasonic SB-TP1000

Este un sistem unic de 6 boxe centrale gemene (2 frontale si 2 spate cu 3 cai si 4 difuzoare, o boxa de centru cu 3 cai si 5 difuzoare si un subwoofer activ de 100W) care permite reproducerea dialogurilor de pe ecran, fara o boxa centrala separata. Perfect potrivite pentru televizoare cu ecran mare, boxele pot fi montate pe perete. Boxele au Woofer de gama medie de 8 cm, tweeter de 2,5 cm, din titan, tip Doom, tweeter Super Sonic, amortizor dublu de miscare, cablare Bi-Wiring. Sunetul este puternic datorita Subwoofer Dual-Drive, Decodor Long-Stoke Woofer. Pret recomandat de producator: 6.500 de lei. Echipamentul poate fi cumparat din magazinele Media Galaxy, Flanco sau Domo.

Philips HTS9800W

Este un sistem home cinema care promite utilizatorului o experienta placuta si un design deosebit, ce se potriveste la orice tv plat. De asemenea, i se poate gasi foarte usor un loc in casa, putind fi montat pe perete. Sistemul are o putere totala de 800 W, un sistem stereo, Dolby Digital EX, DTS, Dolby Prologic II, Dolby Digital. Este compatibil cu DVD-Video, DVD+RW, DVD+R, DVD-RW (Video mode), DVD-R, Video CD/SVCD, CD-R/CD-RW, Super Audio CD. Pret: 3.499 lei. Produsul poate fi achizitionat din magazinele DOMO.

PHILIPS HTS3115

Este un sistem home cinema all-in-one cu o putere de 500 W (RMS), redcare DivX Ultra, decodoare incorporate dts, Dolby Prologic II si redare MP3, WMA. Pret: 899 de lei. Produsul poate fi cumparat din magazinele Flanco.

SAMSUNG HT-P1200

Sistemul are o putere totala de 800W, decodoare Dolby Digital, Pro Logic II, DTS incorporate, tuner digital, boxe Tall-boy, port USB, calibrare automata si iesire HDMI. Echipamentul poate reda DiVx/SACD/DVD/CD/MP3/WMA/JPEG. Pret: 3.499 de lei. Produsul poate fi achizitionat din magazinele Flanco.

Mai multe despre tehnologiile home cinema de ultima generatie gasiti pe www.cotidianul.ro/select