Millenium pierde in instanta Tribunalului Dolj dreptul de a continua lucrarile la blocul-turn care striveste Catedrala Romano-Catolica Sf. Iosif din Bucuresti. In primul proces in care s-a judecat, in fine, pe fond cererea Arhiepiscopiei Romano-Catol
Millenium pierde in instanta Tribunalului Dolj dreptul de a continua lucrarile la blocul-turn care striveste Catedrala Romano-Catolica Sf. Iosif din Bucuresti. In primul proces in care s-a judecat, in fine, pe fond cererea Arhiepiscopiei Romano-Catolice, firma care gestioneaza acest proiect controversat primeste un verdict negativ explicit. Prin incheierea de sedinta executorie din 10 iulie 2007, Tribunalul Dolj, Sectia Contencios Administrativ, a dispus "suspendarea autorizatiei de construire nr. 179/18/B/43074 emisa de primarul Sectorului 1 Bucuresti si oprirea lucrarilor pana la solutionarea pe fond a cauzei".

Ca atare, Arhiepiscopia Romano- Catolica Bucuresti a solicitat ieri public firmei SC Millenium Building Development SRL sa opreasca de indata orice lucrari de construire pe care le executa direct ori prin intermediul altor firme la imobilul Cathedral Plaza.

Proteste. Ridicarea acestui monstru arhitectonic langa un monument cultural a produs proteste puternice ale cultelor, societatii civile, specialistilor in istorie. Acest caz scandalos este si in atentia Vaticanului si a Parlamentului European, care au avertizat Presedintia Romaniei fata de atentatul direct la un bun din patrimoniul istoric si cultural. In ultimul an, mai multe publicatii si institutii culturale de prestigiu au desfasurat o campanie puternica pentru oprirea lucrarilor la cladire executate de firma Boga€™Art. Pe filiera avizarii constructiei apar numele lui Traian Basescu, pe cand era primar al Capitalei, Adriean Videanu, partener de afaceri cu Raul Doicescu, Peter Braun, investitor aflat in spatele montajului financiar. Academia Romana a criticat, la randul ei, sever realizarea acestei constructii, a carei geometrie modifica radical aspectul zonei si prezinta un pericol pentru Catedrala Sf. Iosif in caz de seism.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.