Indicele european FTSEurofirst 300 al principalelor companii listate la bursele europene a crescut pana la 1.630,96 puncte, in deschiderea tranzactiilor de ieri, datorita fuzionarilor si achizitiilor de pe piata europeana, titreaza editia online a co
Indicele european FTSEurofirst 300 al principalelor companii listate la bursele europene a crescut pana la 1.630,96 puncte, in deschiderea tranzactiilor de ieri, datorita fuzionarilor si achizitiilor de pe piata europeana, titreaza editia online a cotidianului Financial Times. Aceasta este cea mai mare valoare atinsa din noiembrie 2000. Pana la 9.55, ora Romaniei, indicele a scazut la 1.629,1 puncte, valoare mai mare cu 0,2% decat nivelul de la sfarsitul sedintei bursiere anterioare. De la inceputul anului, indicele FTSEurofirst 300 a crescut cu 10%. Titlurile producatorului olandez de alimente pentru copii Numico au avansat ieri cu 22,8%, la nivelul record de 54,65 euro/actiune. Cresterea vine dupa ce compania franceza Danone a depus o oferta de 17 miliarde de dolari pentru firma olandeza. Actiunile Danone au coborat cu 0,7%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.